Щоб змірять все й облікувати, мандрує світом землемір…

Міщенко В
Поділитися новиною

Міщенко ВДень землевпорядника  відзначається в Україні щорічно у другу суботу березня з 1999 року.

Нагацька ГВ Україні професія землевпорядника завжди користувалася повагою, тому що вона присвячена безцінному скарбу країни – її землі. Землевпорядники слідкують за тим, щоб вона використовувалась раціонально і ефективно, займаються оцінкою землі і нерухомості, управлінням територіями і ресурсами, регулюванням земельних відносин, оподаткуванням та реєстрацією прав власності на землю, здійсненням державного контролю за використанням та охороною земель.

Зараз у країні проводиться земельна реформа, і саме землевпорядники є її безпосередніми виконавцями. Від їх професіоналізму залежить, наскільки по-господарськи використовується земля, в якому стані вона буде передана нашим нащадкам.

Яріз ІНа території нашого району працює 27 землевпорядників. Кращі з них були нагородженні грамотами за сумлінну працю. Серед них Іван Яріз (пропрацював 16 років) – землевпорядник Березоволуцької сільської ради, Валентина Міщенко (працює уже 10 років) – Лютенської с/р та Галина Нагацька (займає посаду 10 років) – Харковецької с/р. Незважаючи на те, що вони в житті такі різні та мають свої клопоти і радості, свої родини і господарства, їх об’єднує одне – улюблена робота. Поспілкувавшись із ними, вдалося дізнатися, що вони на роботу йдуть із задоволенням і із ентузіазмом вирішують поточні проблеми: забезпечення учасників АТО земельними ділянками, земельні спори, надання земельних ділянок в оренду,  здійснюють передачу землі у власність громадянам. А ще їх об’єднує одна мрія: вони хочуть, щоб на нашій рідній українській землі завжди панував мир, а наші люди могли спокійно працювати на благо.

Редакція газети приєднується до привітань з нагоди професійного свята.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...