Повістки відтепер вручатимуть «свої»

TDU9O 2wsAM
Поділитися новиною

TDU9O 2wsAMЦе та інше обговорювали 21 лютого на апаратній нараді у голови РДА.

Якщо раніше повістку мали право вручити працівники райвійськкомату, а працівники сільрад уміло відкручувались від цієї невдячної справи, то тепер їм це навряд чи вдасться. Постановою Кабміну України від 7.12. 2016 року №921 затверджений Порядок організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних. Тобто відтепер мобілізаційну підготовку і саму мобілізацію на територіях населених пунктів виконуватимуть працівники органів сільських, селищних і міських рад. Вони ж формуватимуть проекти основних показників мобілізаційного плану, розроблятимуть їх. Окрім того, вони повинні забезпечувати мобілізаційне замовлення: оповіщати населення і вручати повістки. Також на них поклали завдання вести облік військовозобов’язаних, забезпечувати своєчасне прибуття працівників і надавати звітність. У разі якщо ОМС відмовлятимуться і порушуватимуть законодавство, то будуть оштрафовані на суму від 510 до 1700 грн, а за повторне порушення – від 1700 до 5100 грн.

Також на нараді навчили, як чинити із тими військовозобов’язаними, які відмовляються приймати повістку або ж просто не з’являтимуться на виклик. У такому випадку представник ОМС повинен скласти протокол із зазначенням причини і направити його до поліції. Відповідно останні будуть займатися розшуком і притягненням до відповідальності «правопорушників». Самі ж представники органів місцевого самоврядування не надто задоволені новими обов’язками.

Наступним обговорили питання стану водопровідної мережі району

Зі слів доповідача, більшість водогонів і розподільної мережі в сільських населених пунктах через давність експлуатації та несвоєчасне проведення поточних ремонтів потребує капітального ремонту або ж повної заміни. Оглядові колодязі та надбудови на свердловинах не очищені і не відремонтовані, водонапірні вежі своєчасно не фарбуються, очистці, миттю і дезінфекції не піддаються. До того ж, книги обліку аварійних ситуацій  чи ремонту на водогонах у більшості господарств не ведуться, тому визначити справжній стан мережі досить проблемно. По місту загальна протяжність водопровідної  мережі  становить 64 км.  Обслуговують водогін і мережу 15 чоловік. Протягом 2016 року зареєстровано 34 пориви, які потребували промивки, ремонту та профілактичної дезінфекції. Суворо прокоментував ситуацію із станом артезіанських свердловин по району голова райради. Він стверджує, що у цьому винні самі сільські керівники своєю пасивністю у проведенні роботи в цьому напрямку.

У районі створять опорні школи

Найбільшою проблемою, що стосується мережі навчальних закладів Гадяцького району, є постійне збільшення шкіл із малою наповнюваністю класів. Так, на початку року в зону ризику потрапила Ціпківська ЗОШ, де навчалася 21 дитина. Проте школу вдалося зберегти – сьогодні там навчаються 43 учні. Тому, із метою удосконалення мережі загальноосвітніх навчальних закладів, розроблено перспективний план створення опорних шкіл до 2020 року. Серед тих шкіл, які подавали проекти, відібрали кращі. Унаслідок було прийняте рішення створити дві опорні школи: у Лютеньці і П.-Роменській, проекти на які найближчим часом будуть направлені до облради.   

Оксана Кириченко

На фон:

Зі слів голови РДА, протягом останніх двох тижнів найбільше скарг надійшло саме на роботу казначейства – нібито робота «стоїть» через те, що її блокує якийсь міфічний «Сірьожа». Іван Остапенко (начальник відділення) пояснив, що саме зараз налаштовується система дистанційного обслуговування клієнтів. Щойно вона запрацює, усе стане на свої місця. Не завадить навіть «Сірьожа». 

2 коментарі до “Повістки відтепер вручатимуть «свої»

  1. Я ж не міфічний я реальний, і я не блокую роботу, а працюю відповідно до своїх посадових обовязків, відповідно посадової інструкції затвердженої начальником УДКСУ в Гадяцькому районі І.П.Остапенко. І крім того перш ніж прийти на прийом до спеціаліста клієнти проходять Юриста.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...