Реакція лікарів на публікацію про смерть журналістки

ОКСАНКА
Поділитися новиною

16 лютого в актовому залі Гадяцької центральної районної лікарні відбулося лікарське зібрання з обговоренням статті «Люди, у нас в редакції горе», надрукованій в обласному інформаційно-рекламному тижневику «Базар Медіа» №7 (751) від 16.02.2017р.

 

Лікарська спільнота важко сприйняла образи та ствердження публікації про головну відмінність – рису працівників Гадяцької ЦРЛ – «ганебне та скотиняче» ставлення до пацієнтів, що всі медики виявляють низький професіоналізм та звичайну байдужість.

Всупереч цих стверджень слід довести до населення району, що в ЦРЛ працює 96 лікарів, із них має вищу кваліфікаційну категорію ЗО лікарів, першу – 28, другу – 12, 25 лікарів-спеціалістів та 1 лікар-інтерн. В обстеженні та лікуванні хворих лікарям допомагає 236 кваліфікованих спеціалістів з середньою медичною освітою. Щорічно отримують стаціонарну допомогу більш як 12 тисяч хворих. Населення з приводу захворювань щорічно робить від 178 до 200 тисяч відвідувань в кабінети поліклінічного відділення, де хворі обстежуються, консультуються, їм встановлюються діагнози. При необхідності хворі спроваджуються на третій рівень надання медичної допомоги. Лікарі обурені упередженістю опублікованої необ’єктивної і недостовірної інформації, яка принижує честь, гідність та ділову репутацію як окремо кожного медичного працівника, так і ділову репутацію лікувального закладу в цілому та суперечить вимогам пункту 2 частини З статті 26 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні».

Із огляду на викладене, вимагаємо опублікувати спростування поширених про лікарів відомостей, що не відповідають дійсності, принижують їх честь та гідність.

О. Басараб, головний лікар Гадяцької ЦРЛ

 

ОКСАНКАНагадаємо,

У минулому номері тижневика вийшла публікація “Люди, у нас в редакції горе”(http://bazarmedia.info/novini/podjii/3803-liudy-u-nas-v-redaktsii-hore), у якій описали обставини смерті молодої жінки, нашої колеги кореспондента тижневика Оксани Руденко. Пояснень до сьогодні, окрім цієї відписки, ми не отримали. 

 

Шановні працівники Гадяцької ЦРЛ, просимо вибачення за образи, опубліковані в тижневику «БМ» № 7 від 16.02.2017р. у публікації «Люди, у нас в редакції горе».

 

 

 

6 коментарі до “Реакція лікарів на публікацію про смерть журналістки

  1. Від того, що головний лікар перерахує кількість лікарів та їх категорії медичне обслуговування не покращиться. Дипломи купуються, категорії також. А факти залишаються фактами. І запитання до газети “Базар медіа” : помера журналістка зверталася до конкретних лікарів, чому не вказано їх посади та прізвища, це не є таємницею. Крім того, у ЦРЛ є головний лікар та його заступник з лікувальної частини, можливо і їм потрібно робити висновки, а не покривати та виправдовувати своїх колег криворуких. Як вони будуть жити в одному місті з рідними померлої по їх вині молодої людини, дивитися в очі осиротілим дітям?

  2. Стаття написана – і ні слова про цей, конкретний випадок! Перечислили кваліфікацію лікарів, назвали кількість відвідувань- і що??? Людина померла!!! І саме через НЕНАДАНУ вчасно допомогу нашими високоосвіченими, кваліфікованими лікарями!!!

  3. Звісно не всі лікарі відносяця до пацієнтів погано.Більш важливо щоб це було професійно. Прикро що в Україні молоді люди та і немолоді , в 21століті помирають або страждають від таких захворювань які за кордоном легенько лікуються.

  4. В таких випадках ніхто ніколи не називає ні посад ні імен! Одним словом – КРУГОВА ПОРУКА – “Ворон ворону ока не виклює”! Всі в одній упряжці… тому все й без покарання(((

  5. Які можуть бути пояснення? Нехай лікарі пояснять, чому молода жінка пішла з життя. Чому відразу нормально не обстежили? Чому не госпіталізували? Та й кому вони потрібні, адже її не повернути. А працівники лікарні в свою чергу не обурювалися б, а надавали допомогу рідним (хоча б психологічну).

  6. Хочу поділитися двома випадками з власного досвіду спілкування з гадяцькими лікарями. Захворіла я влітку, пішла в Гадяцьку лікарню Дільничий лікар написала направлення на рентген.(У направленні написано: “Бронхіт?”. Зробила я рентген. Тоді ще не було нового модного апарату.Знаєте що написав лікар-рентгенолог у заключенні? “Бронхіт?”. Вони один у одного запитують. З цим же знімком поїхала в Полтаву. Лікар-рентгенолог полтавської лікарні подивилася і винесла вердикт: “Двостороннє запалення легенів”. По одному і тому ж знімку!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...