Добрі справи волонтерів

допомога копия
Поділитися новиною

допомога копияНаталія Панкова та Наталія Конотопова переїхали до нашого міста із Луганської області у 2014 році, уже адаптувалися, улаштувалися на роботу ще й займаються волонтерством.

У вересні минулого року був створений відокремлений підрозділПОБО «Спілка Самаритян». Це організація, що надає допомогу, фінансує її уряд Німеччини. Наталії стали учасниками цієї організації, вони самостійно доставляють допомогу до нашого міста та розподіляють її між тими, хто до них звертається. У першу чергу це інваліди першої та другої групи, люди, старші 70 років, багатодітні родини. Якщо є достатня кількість продуктових наборів, надають допомогу і сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, та матерям-одиначкам.

«Майже щомісячно роздаємо людям продуктові набори, є і дитячі набори, до яких входять солодощі, засоби гігієни. Інколи привозимо ковдри, постільну білизну, підгузки, надаємо допомогу ліками у межах 500 грн раз на рік, але люди отримують не кошти, а уже потрібні ліки. Цього разу роздали 90 продуктових наборів. Так як доставляти допомогу потрібно самостійно, почали збирати благодійні внески від людей на її транспортування – по 15 грн. Буває таке, що кошти залишаються, тоді ми використовуємо їх для розваг дітей. Допомагала із транспортуванням нам і районна рада», – розповідає Наталія Панкова.

Звернутися за допомогою у  Гадячі до представників «Спілки Самаритян» можна за телефоном 0500424653.  

Оксана Руденко

ДОВІДКА

«Спілка Самаритян» була зареєстрована у квітні 1993 року Міністерством юстиції як недержавна незалежна громадська доброчинна організація, метою якої є надання допомоги у сфері охорони здоров’я та соціального захисту населення. Партнери з Німеччини «АРБАЙТЕР-САМАРІТЕР-БУНД» (АСБ)  є представниками одного з найстаріших і найбільших товариств у Німеччині з надання соціальної, медичної допомоги та здійснення благодійної діяльності. У цьому напрямку АСБ працює з 1888 року і є другим за чисельністю товариством після Товариства Червоного Хреста. Самаритянські товариства є економічно незалежними організаціями, які фінансуються за рахунок членських внесків, пожертв, субсидій та відшкодувань за здійснені послуги з фондів медичного та соціального страхування.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...