Обережно! Ожеледиця!

пацієнти біля травматологічного кабінету у ЦРЛ
Поділитися новиною

пацієнти біля травматологічного кабінету у ЦРЛСаме вона взимку становить для нас небезпеку. Тільки  термометр почав показувати мінусову температуру, дороги та тротуари в місті перетворились на льодові ковзанки. Останнім часом усі, хто приходить до редакції, скаржаться на непосипані тротуари та дороги, по яких іноді неможливо рухатися.

Стосовно цього ми звернулися за коментарем до Миколи Ємця (директор МКП «Комунсервіс»):

«Посипаємо дороги та тротуари через день. Що ж зробиш, коли погода така. Отримали 60 тонн солі, яку закупила міськрада для піскосуміші. У місті 198 вулиць та провулків, їх неможливо усі розчистити, головне, що основні дороги сухі».

На скарги від громадян про травмування під час ожеледиці ми вирішили навідатись до кабінету травматолога. Там було людно, але при появі фотокамери деякі швиденько відійшли в бік. 

Коментар  травматолога Сергія Єгорова:

«У порівнянні з минулим роком пацієнтів, які до нас звертаються не збільшилось, проте почастішали травми, отримані у стані алкогольного сп’яніння. Звертаються як містяни, так і жителі сіл, не можу сказати, що когось більше».

Також лікар порадив людям поважного віку утримуватись від прогулянок, а всім іншим бути обережними.  

Правила безпечного падіння під час ожеледиці

Потрібно вибирати взуття на стійкій підошві та зручне, тобто чоботи на підборах та танкетці не підходять. Також правильно пересуватися, ноги повинні бути трохи зігнуті в колінах і мати можливість пружинити. Коли втрачаєте рівновагу, широко розставлені руки і ноги можуть постраждати у першу чергу. Постарайтеся згрупуватися, зменшити висоту падіння: присядьте (зігніть ноги), округліть спину. Якщо ви падаєте вперед – виставте напівзігнуті руки навпроти обличчя. При падінні на прямі руки може відбутися перелом передпліччя, вивих плеча або ліктя. При падіння на бік не підставляйте лікоть, а падайте набік, виводячи руку вперед. Падіння на спину найбільш небезпечне: тут може статися струс головного мозку і втрата свідомості. У разі падіння назад округліть спину і максимально притисніть підборіддя до грудей, так ви уникнете удару головою, і травми будуть незначними.

Оксана Руденко

ДО РЕЧІ

Минулої неділі ми стали свідками «сварки» на центральному ринку. Представник адміністрації ринку «вичитувала» одного із продавців за те, що він неправильно розташувався з товаром. Продавець же стояв на своєму і вимагав привести місце у належний стан – почистити від льоду і дати можливість торгувати нормально. До полеміки долучилися і покупці, скаржилися на те, що вся площа ринку вкрита льодом, пройти  нормально неможливо, запитували чи не знайшлося пари відер піску. Хотілося б запитати у дирекції:  хіба так важко підтримувати порядок?

Ось так коментують містяни пост у соцмережі про «Травмування внаслідок ожеледиці»:

«На вулицях кругом лід – краще місцевої ковзанки, до того ж безкоштовно. Дякуємо тим господарям, які посипали піском на вулицях біля своїх дворів».

«На Великому кругу поробили «пастки»: тротуар іде під уклін, і пішоходи просто «випливають» на дорогу».

«Лід не тільки у нашому місті, а й по всій країні. Але у людей борються з цим, а в нас три вагони солі прийшли. Але де ж вони? Стоять? Збули? Продали? А люди падають».

НА ФОТО: Пацієнти біля травматологічного кабінету у ЦРЛ

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...