Що рекомендують вживати у період реабілітації після грипу та застуди

вітамінний коктейль
Поділитися новиною

вітамінний коктейльПісля перенесеного грипу і ГРВІ більшість пацієнтів ще довго відчувають себе млявими і постійно скаржаться на слабкість.

Щоб запобігти цьому стану експерти рекомендують багато пити і налягати на легку, багату вітамінами їжу. Такий стан пояснюється зниженням імунітету і виснаженням сил внутрішніх органів, яким активно доводилося боротися не тільки проти вірусів, а й проти шкідливих компонентів лікарських препаратів.
«Організму в період реабілітації катастрофічно не вистачає вітамінів і цінних мікроелементів. Звідси занепад сил, апатія і постійна сонливість. До того ж, від хвороби дуже страждає зовнішність: шкіра блідне, під очима з’являються синці, волосся тьмяніє. Швидко привести себе в порядок дозволить правильне харчування плюс велика кількість вітамінів. Їх можна отримати з овочів і фруктів. При цьому, якщо з хворобою ви боролися за допомогою антибіотиків, то ударна доза вітамінів і мінералів вам просто необхідна», – рекомендує лікар Вікторія Савицька.
Прекрасно відновлюють сили всі цитрусові, гранати, хурма, ягоди, насичують вітаміном С квашена капуста, болгарський перець і зелень, в якій також міститься цілий набір цінних мікроелементів і речовин. А звичайнісінька варений буряк при щоденному вживанні прекрасно чистить кров.
Прекрасно позначаться на імунітеті вітамінні коктейлі. Пити їх потрібно щоранку, особливо дітям.

Ось кілька простих рецептів:
– 3 морквини середнього розміру запускаємо в соковижималку. Додаємо кілька столових ложок вершків і пару крапель лимонного соку (можна видавити прямо у склянку).
– Моркву і селеру вичавлюємо і змішуємо з ложечкою оливкової олії, можна трохи підсолити.
– У рівних пропорціях вичавлюємо моркву, яблука і буряк. Можна додати трохи цитруса.
Крім того, у холодну  пору фахівці рекомендують щодня вживати цільнозернові каші і кисломолочні продукти, щоб зміцнити імунітет і зігріти організм. Натуральні кисломолочні продукти, за словами фахівців, позитивно впливають на шлунково-кишковий тракт, а від нього багато в чому і залежить імунітет. Сучасні медики, спираючись на дані численних досліджень, рекомендують пити кефір або «живі» йогурти для того, щоб уберегтися від хвороби, щоб прискорити одужання і налагодити роботу організму. Завжди уважно читайте етикетки і звертайте увагу на термін придатності. Запам’ятайте: чим він коротший, там продукт «натуральніший». Якщо є можливість самому сквашувати кефір або кисле молоко, краще не шкодувати часу і сил. Це ж стосується і йогуртів. Робити їх самостійно із закваски дуже просто, при цьому ви можете додати до цього продукту будь-який інгредієнт на ваш розсуд: морожені ягоди, сезонні фрукти, карамель, мед тощо».
Не менш корисні каші, вони надовго забезпечують організм енергією, зігрівають під час тривалого перебування на холоді. Це прекрасне джерело вітамінів і мікроелементів, особливо селену і цинку, яких дуже мало в інших продуктах. Але варто пам’ятати, що це справедливо тільки для каш із цільного зерна. Особливо сильними протигрипозними властивостями володіють вівсянка і ячмінь.

Будьте здорові.

«БМ»

Hronika. info

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...