Зросла зарплата?

зарплата в конверте
Поділитися новиною

зарплата в конвертеНаприкінці 2016 року уряд прийняв новий бюджет. У доопрацьованому законопроекті №5000 про державний бюджет на 2017 рік Кабінет Міністрів України збільшив витрати на виплату заробітної плати співробітникам прокуратури на 286,9 млн гривень. Тож ймовірно, із 1 січня посадовий оклад працівника місцевої прокуратури повинен становити12 прожиткових мінімумів на одну працездатну особу. Такий мінімум зараз становить 1600 грн. Відповідно, оклад прокурора в Гадячі починає обчислюватися з 19200 грн.

До цього слід додати надбавку за ранг, вислугу років, понаднормові та роботу «в особливо складних умовах, зрештою – преміальні. У результаті отримувана сума може бути більшою у два й більше разів. Чи правда це і чи очікують підвищення зарплатні місцеві прокурори, ми вирішили поцікавитись у Андрія Жиліна (заступника керівника Миргородської місцевої прокуратури Полтавської області).

«Звісно, ми сподіваємось на підвищення, – зізнався  він у телефонній розмові, – але зі впевненістю можу сказати, що принаймні у першому кварталі 2017 року збільшення розміру заробітної плати не буде. Самі розумієте, бюджет тільки прийняли, тепер поки сформують кошторис і так далі…»

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...