«Батьківщина» боротиметься за повернення для фермерів пільг з оподаткування, – Юлія Тимошенко

banner v2
Поділитися новиною

banner v2Фракція «Батьківщина» боротиметься за повернення пільгової системи  оподаткування для сільгоспвиробників.

Про це лідер Юлія Тимошенко заявила у програмі «Великий ефір» на каналі «NewsOne».

«Наша фракція буде збирати всі сили, щоб повернути пільгову систему оподаткування для фермерів. Бо, по суті, аграріїв обікрали! Ми будемо  і далі боротися за фермерів», – наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» нагадала, що у Законі про Державний бюджет на 2017 рік через скасування пільгової системи оподаткування аграрії втратили 24 мільярди гривень, натомість  «повернуті  лише 4 мільярди гривень, але й ті віддані великим агрохолдингам».

«Сьогодні країна торгує сільгоспсировиною  – зерном, кукурудзою, рапсом – та отримує від на експорту в аграрній сфері лише 18 мільярдів доларів замість 180 мільярдів, які можна б було отримати при торгівлі готовою продукцією з цієї сировини», – пояснила вона.

Лідер «Батьківщини» нагадала, що «для всіх розвинених аграрних країн головний уклад аграрної економіки – це сімейні ферми».

Лідер «Батьківщини» обурена тим, що аграрні монополісти, які володіють сотнями тисяч гектарів сільгоспземлі, лобіюють впровадження продажу землі, що може позбавити Україну «шансу на економічним підйом».

«Це  недопустимо, адже земля  є головним ресурсом для підняття економіки нашої країни, для створення робочих місць в державі. І якби ми проводили б політику ефективного використання землі, сьогодні нам ніякий МВФ не був би потрібен», – пояснила Юлія Тимошенко.

Водночас лідер «Батьківщини» допускає продаж державі земельних паїв за ринковою ціною.

«Люди, які не хочуть володіти землею, – продають її державі, а держава збирає масиви землі і віддає їх сімейним фермерським господарствам в довгострокову оренду з пільговою системою оподаткування. Ми виступаємо за такий підхід», – підсумувала  Юлія Тимошенко.

Прес-служба ВО “Батьківщина”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...