Плівку для рентгену купувати не потрібно!

рентген
Поділитися новиною

рентгенПро це нещодавно гучно заявив голова Гадяцької РДА Олексій Матюшенко. А  все через те, що під час одного із робочих візитів до ЦРЛ він виявив, що там досі змушують людей купувати плівки для рентгену і флюорографії, а новим цифровим апаратом чомусь не користуються.

Не минуло й тижня з того часу, як ввели в дію останнє слово техніки – новий цифровий флюорограф і рентген-апарат, придбані за кошти районного, міського і сільських бюджетів. Це дозволило перейти на безплівкові технології і значно спростити процедуру обстеження. Але найбільшим плюсом нового обладнання стало те, що апарати абсолютно безкоштовні для населення міста і району.

Після рейду і виявлення порушень відповідальні лікарі отримали догани від голови РДА: 

«Ми разом із командою однодумців ставимо завдання зробити якісними і доступними для людей медичні послуги, а дехто, свідомо чи ні, зводить наші зусилля нанівець. Наголошую, що відтепер для проходження рентгену та флюорографії не потрібно купувати плівку. А в разі якщо лікарі вимагатимуть це робити, пацієнтам потрібно звертатися на «гарячу лінію» райдержадміністрації. Ми будемо оперативно реагувати на подібні сигнали і приймати жорсткі управлінські рішення».

Сподіваємось, що персонал лікарні дотримається настанови. А очільнику РДА радимо частіше навідуватись із візитами до ЦРЛ. Лише так можна навести там лад. 

«БМ» 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...