«Платіжка невідомо за що»

платіжки
Поділитися новиною
платіжкиСаме так назвали гадячани платіжки, які днями почали розносити по кватирах. Побачити її змогли і ми – читачі надіслали електронною поштою. «Повідомлення» (а саме так воно називається офіційно) і справді трохи дивне – вказана лише сума, яку потрібно сплатити. Ні показника, ні тарифу, ні призначення не зазначено. За що платити? 
Із цим питанням ми звернулись до начальника КП «Гадячтеплоенерго» Олександра Гавриленка. Він пояснив, що відтепер мешканці багатоквартирних будинків будуть окремо платити за місця загального користування. До речі, ці платежі повинні були нараховуватися вже 8 років, але за невідомих причин суми не вносились у квитанції. А нещодавно працівники Антимонопольного комітету України  під час перевірки виявили порушення і «покарали» «Гадячтеплоенерго» і міську раду. Варто зазначити, що сума для кожного власника квартири буде вираховуватись за індивідуальною формулою. Детально про це вам можуть пояснити безпосередньо працівники «Гадячтеплоенерго». 
 
У підтвердження правдивості написаного публікуємо офіційний лист АКУ: 
«Гадячтеплоенерго» зловживало монопольним становищем
Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення  Антимонопольного комітету України припинила дії з боку КПТГ «Гадячтеплоенерго», які містили ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним  становищем на ринку централізованого опалення.
За результатом проведеного дослідження регіонального ринку централізованого опалення було встановлено, що КПТГ «Гадячтеплоенерго» не здійснювалось нарахування плати за опалення місць загального користування споживачам, у квартирах яких  встановлено індивідуальне опалення, та суб’єктам підприємницької діяльності, у приміщеннях будинку яких встановлені засоби обліку теплової енергії. Розподіл спожитої теплової енергії, визначеної за показниками будинкових засобів обліку теплової енергії, здійснювався лише між споживачами послуги з централізованого опалення зазначених будинків – мешканцями, у квартирах яких не встановлено індивідуальне опалення або квартирні засоби обліку теплової енергії.
При цьому мешканці багатоквартирного будинку, в окремих квартирах (приміщеннях) яких встановлено індивідуальне опалення або засоби обліку теплової енергії та які знаходяться у багатоквартирному будинку, також є споживачами послуги з централізованого опалення в частині опалення місць загального користування.
КПТГ «Гадячтеплоенерго» повідомило Відділення про врахування Підприємством рекомендацій. Зокрема, за інформацією КПТГ «Гадячтеплоенерго» Підприємством проводиться робота щодо укладення договорів на надання послуг із централізованого опалення місць загального користування багатоквартирних будинків із споживачами, у квартирах яких встановлено індивідуальне опалення.
Таким чином, Підприємство виконало рекомендації відділення та припинило дії з ознаками порушення конкурентного законодавства.
Полтавське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України
 
LIVE OFFLINE
track image
Loading...