День Пенсійного фонду

DSC 1536
Поділитися новиною

DSC 153622 грудня у рамках інформаційно-роз’яснювальної роботи серед різних категорій населення спеціалістами управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі проведено День Пенсійного фонду на підприємстві КПП «Сервіс».

Одне із питань, що розглядалося на зустрічі, – це механізм нарахування пенсій та перерахунок пенсій у грудні поточного року. Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» із 1 грудня прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, зріс із 1130 до 1247 грн, тобто на 117 грн. У зв’язку з цим органи Пенсійного фонду району забезпечили проведення масового перерахунку пенсій, а також надбавок і підвищень до пенсій, розміри яких визначають від прожиткового мінімуму. Так як складовими для нарахування пенсії є заробітна плата та стаж, то було доведено до відома працівників переваги виплати легальної заробітної плати.

Як зазначив Міністр соціальної політики А. Рева, гідну пенсію можна собі забезпечити, маючи легальну заробітну плату, сплачуючи внески у накопичувальну систему і, за бажанням, у недержавне пенсійне страхування. Із зацікавленістю працівники сприйняли інформацію про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та питанні персоніфікованого обліку, що є базовою платформою для поступового переводу пенсійної системи на принципи накопичувального пенсійного страхування. У кінці зустрічі спеціалісти управління розповіли про ресурсні можливості веб-порталу електронних послуг, зокрема ознайомили з порядком реєстрації користувачів на веб-порталі та інформацію, яку може отримати про себе застрахована особа. Із 1 листопада оновлено веб-портал електронних послуг. Відтепер процедура реєстрації максимально спрощена: при наявності електронно-цифрового підпису (ключа ЕЦП) громадяни мають право швидкої реєстрації.

У кінці зустрічі працівники підприємства ознайомилися з основними принципами запровадження накопичувальної системи, яка дає можливість сформувати пенсійне майбутнє за допомогою індивідуальних накопичень громадян. Зустріч проходила у вигляді діалогу. Багато запитань звучало стосовно нарахування та перерахунку пенсій. Спеціалісти управління разом із працівниками провели флешмоб «Ми за легальну заробітну плату». На закінчення зустрічі були досягнуті  домовленості щодо подальшої співпраці між колективом КПП «Сервіс» та управлінням по важливих питаннях пенсійного забезпечення.

Висловлюємо вдячність директору комунального підприємства М. Захарчук за допомогу в організації заходу.  

С. Федоренко, перший заступник начальника управління

LIVE OFFLINE
track image
Loading...