Розказую

thumb 143081 news m
Поділитися новиною

thumb 143081 news mНещодавно у редакції пролунав  телефонний дзвінок. Наша постійна читачка питає: «Дівчата, кажуть, що скоро Діда Мороза не буде, залишиться лише Святий Миколай. Поясніть, як воно буде?»

Тож читайте: Мороз, морозко – дохристиянське стихійне божество, родич Мари – богині смерті, жодного стосунку до Велеса не мав. В українській традиції на Різдво Мороза годували кутею, щоб задобрити. Подарунків до 20 ст. не носив.
Св. Миколай – реальна історична особа, єпископ Мирський, беатифікований після смерті в чин Миколи Чудотворця. В українській традиції Микола Угодник. Подарунків до 18 ст. не носив.
Традиція подарунків під ялинку, власне, разом із ялинкою, була імпортована царем Петром І разом із голландськими та німецькими колоністами. Дєд Мароз – совєцький міфічний контрперсонаж, створений у рамках боротьби з релігійними пережитками у вигляді Різдвяних свят. 

«БМ»

2 коментарі до “Розказую

  1. Я думал что уже все психиатрические диагнозы поставлены, а почитаешь некоторые “допысы” БМ и понимаешь что нет!!!

  2. [quote name=”свiдомий”]Я думал что уже все психиатрические диагнозы поставлены, а почитаешь некоторые “допысы” БМ и понимаешь что нет!!![/quote]
    Випий концентрату для ванн і все стане зрозуміло.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...