Ілюзія на життя, яке не відбулось

Глядачі документального кіно
Поділитися новиною

Глядачі документального кіно8 грудня у ККЗ «Дружба» відбувся  показ документального кіно про права людини у рамках XIII Мандрівного міжнародного фестивалю Docudays UA.

Нагадаємо, фестиваль неполітичний і некомерційний. Заснований у 2003 році. Восьмий раз відбувається у Полтавській області і всього третій – у Гадячі.

емблема фестиваюСпочатку  фестиваль був локальний український, але згодом набув статусу міжнародного. Участь у ньому взяли стрічки із різних країн світу. Із усіх відібрані кращі 25 фільмів, які й мандрують  зараз  містами.

Представляла документальні фільми глядачам Ірина Орлова – модератор мандрівного фестивалю у Гадячі. Вона ж розповіла про документальне кіно і пояснила суть незрозумілого багатьом малюнку на рекламному постері фестивалю.

Глядачів зібралось небагато, але  різного віку – серед юних студентів місцевого ВПАУ було кілька осіб досить поважного віку. Фільмів було два – «Мова» і «Хоттабич та його команда» режисера Сергія Лисенка. Герої фільмів – активісти, правозахисники, волонтери, військові медики, журналісти, блогери, прості люди, які змінили реальність у сучасній України.

Центральна тема цьогорічного фестивалю – «В світі ілюзій». Цим пояснюється олімпійський ведмедик із ілюзорними очима на афіші.

Ірина Орлова«Фільми – це ілюзія на життя, яке не відбулось колись. А сьогодні люди прощаються з багатьма своїми ілюзіями. У документальних стрічках показали, як розвіялася ілюзія всього світу про слабкість України й нездатність українців до самоорганізації», – пояснила модератор фільму. 

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...