Цьогоріч ялинки не продаватимуть!

ялинки не буде
Поділитися новиною

ялинки не будеТак заявив один із відвідувачів редакції. Щоб прояснити ситуацію, ми звернулись безпосередньо до Олександра Пішняка, директора ДП «Гадяцьке лісове господарство»:

«Інформація правдива наполовину. Дійсно, виїзної торгівлі ялинками цьогоріч не буде. Це значить, що торгівля деревами відбуватиметься тільки на території лісгоспів. Торгівлю по місту ми залишили приватним підприємцям. Найближчі лісництва, які займатимуться продажем, – Вельбівське, Гадяцьке і Краснолуцьке.

Сьогодні вже розпочата заготівля дерев. Підвищувати вартість не будемо – ціни залишаються на рівні минулого року.

Варто додати, що ялинки для шкільних і дошкільних закладів освіти лісництво надасть безкоштовно».

Також головний лісничий району повідомив новинку у цьогорічній ялинковій кампанії, яка стосується законності продажу дерев. Кілька років тому дерева почали маркувати спеціальними чіпами. Цього ж року замість чіпів на зрубані дерева будуть чіпляти стрічку-самоклейку зі штрих-кодом. Натомість дерева, вирощені у приватних підприємствах, залишаться не біркованими.

До речі, із 1 грудня правоохоронці спільно із працівниками лісового господарства розпочнуть пильний нагляд за молодняком сосни. Тому не варто гнатись за безкоштовним деревцем, бо є можливість «зловити»  штраф (332 грн 89 коп.).

«БМ»

84,5 тисячі хвойних красунь готові реалізувати лісогосподарські підприємства Полтавської області.  Минулоріч середня ціна коливалася на рівні 37 гривень. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...