Чому на базарі немає м’яса?

АЧС
Поділитися новиною

АЧСІз цим питанням уже більше тижня до редакції звертаються всі, хто за час карантину встиг скучити за свіжим м’ясом і сальцем.

14 листопада спеціальна комісія прийняла рішення по зняттю карантинних обмежень із Гадяча. Тоді ж швиденько зняли карантинно-поліцейські пости і прибирали територію. Сьогодні про напад свинячого вірусу нагадує лише відсутність свіжини на місцевих ринках. Як виявилось, не все так просто, і любителям свіжого м’яса доведеться потерпіти ще. Адже на прилавках воно з’явиться лише тоді, коли закінчиться карантин у Соснівці. Гадяч входить у наглядову 20-кілометову зону, тож і карантинні заходи по ліквідації вірусу триватимуть аж до 14 грудня. Проте, можемо лише уявити, якою буде вартість кілограма м’яса напередодні свят.

«БМ»

Тим часом  АЧС продовжує атакувати Полтавщину. Підтверджено 8 випадків гибелі диких свиней на території мисливсько-рибальського підприємства «Тахтаївського» у Кобеляцькому районі.

Щоб не допустити розповсюдження хвороби до рівня епідемії, будуть проводити відстріл. Відповідне рішення ухвалили під час протиепізоотичної комісії при Полтавській ОДА 23 листопада. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...