Перші «кроки» на посаді

пресконфер
Поділитися новиною

пресконферМинулого четверга місцеві ЗМІ запросили на першу офіційну прес-конференцію  новопризначеного начальника поліції Віталія Браславця. Протягом годинного спілкування  нам вдалося дізнатись його думку про найбільш болючі проблеми міста і району, а також про ймовірні шляхи їх вирішення. Які ж завдання ставить перед собою новий головний поліцейський?

1. Злочинність у паливно-енергетичному комплексі

«Перше, на що варто звернути увагу, – це злочинність у паливно-енергетичному комплексі. Гадяцький район має досить розгалужену систему ПЕК, і саме тут зареєстрована найбільша кількість несанкціонованих врізок у газоконденсатний провід. Я маю певні напрацювання у розкритті злочинів саме у цьому напрямку, тому спершу зверну увагу саме сюди».  

2. Покращення роботи по протидії наркоманії.

«Вважаю, що у цьому напрямку робота велася недостатньо ефективно. Тому я провів аналіз і визначився із основними напрямками боротьби зі збутом наркотиків і «наркопритонами». Уже є результати: кілька днів тому співробітниками ВП проведено обшук і вилучено наркотичні речовини (детальніше про це на стор. 4)».

3. Попередження майнової злочинності

«У поточному році по району збільшився рівень майнової злочинності на 11% (крадіжки із осель, угони авто). Сьогодні налагоджена співпраця із органами місцевого самоврядування з приводу встановлення відеокамер, ведеться робота по втіленню програми «Безпечний район». Одночасно із цим установлюємо програму «Номерок» (програма розпізнає номера ТЗ навіть уночі)».

4. Залучення громадських формувань 

«Розпочинаємо пілотний проект по залученню громадських формувань до охорони правопорядку. Громада створить формування, що співпрацюватиме із дільничним інспектором, який буде знаходитись там цілодобово і обслуговуватиме лише цю громаду. Поки що це лише Сергіївка. Вони самі зголосились і пообіцяли виділити інспектору житло та вирішити питання придбання транспорту».

5. Контроль криміногенної ситуації

«Ріст злочинності досить стрімкий. Спробуємо створити більше піших патрулів. Патрульної служби у нас немає, але невдовзі з’явиться новий штатний розпис, який передбачатиме групи швидкого реагування. Це новаторство у системі: їх буде кілька, і вони відповідатимуть за оперативний виїзд на місце події.   

Із приводу розважальних закладів, де систематично відбуваються бійки, маю жорстку позицію – там обов’язково повинно бути якісне відеоспостереження і охорона. Якщо ж все це буде відсутнє, ми будемо вимушені звертатись до ОМС для обмеження режиму роботи.

По місту і району робота патрулів буде переформатована, тому жити буде не страшно».

6. Контроль над гральними салонами

«Спеціального підрозділу, який би боровся із незаконними гральними закладами, у Гадячі немає. Але в наших силах перевіряти діяльність на місцях і вживати відповідних закладів щодо припинення роботи, якщо вона є незаконною, і, відповідно, притягати власників до відповідальності». 

7. Про безпеку дорожнього руху

«У Гадячі лише ОДИН працівник відповідає за безпеку дорожнього руху (по штату 2, але другий хворіє).  Його зусиллями не перекрити весь район. Тому, можливо, доведеться вдатись до кадрових перестановок і залучення до патрулювань працівників інших служб».

Оксана Кириченко

Про нове обличчя у відділку

«Усі пройшли переатестацію. Є й нові призначення: до посади заст. начальника кримінальної поліції Гадяцького ВП приступив мій колега із Лохвиці Леонід Горяєв (його ж тимчасово призначено моїм першим заступником)». 

1 коментар до “Перші «кроки» на посаді

  1. Контроль над гральними салонами це кришування чи як розуміти вони як гриби ростуть після дощу

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...