Куди подітися молодому спеціалісту?

житлоспец
Поділитися новиною

житлоспецЦе питання сьогодні досить актуальне. Адже  більшість молоді, отримавши вищу освіту і влаштувавшись на роботу, зіштовхуються з вагомою перешкодою – відсутністю житла.  

«Після закінчення медичної академії моя донька за направленням повернулась у Гадяцький район. Влаштувалась на роботу у місцеву ЦРЛ. Але постала проблема із житлом, – розповідає історію своєї родини  Оксана. –  Винаймати квартиру немає змоги, а їздити кожного дня додому безглуздо – із зарплатні залишаються копійки. Тому вона вирішила звернутись до міськради, можливо, там допоможуть із вирішенням проблеми. Але там до неї віднеслись, як до «другосортної», – лише відмовились, що і міським житла не вистачає, не те що для сільських. Стало так прикро через це…

А ще кажуть, молодих спеціалістів не вистачає! Та вони їх самі проганяють…»

Щоб дізнатись, що робити спеціалісту, якщо він не має житла, ми звернулись до керуючої виконкомом Гадяцької міськради Ірини Гусак:

«Якщо людина зареєстрована у селі, то міська рада не може надати їй житло.  Якщо ж реєстрація гадяцька, то цим питанням буде займатись міськрада.

Проте мушу повідомити – резервного і вільного житла немає. Тому сьогодні забезпечити житлом ми не зможемо. Можна стати в чергу, і можливо, колись вивільниться кімната у гуртожитку. Але сказати точно, коли це буде, не можу».

Трохи дивно виходить. На нашій пам’яті кілька останніх випадків, коли міська рада швиденько знаходила житло навіть без черги. Наприклад, міжсесійним рішенням голови міської ради від 13 жовтня поточного року було затверджено питання про виділення житла головному бухгалтеру відділу освіти міськради, яка у черзі не значилась, і сумніваємось, що вона гадячанка…

Складається враження, що просто потрібно знати, до кого звертатись задля вирішення таких питань. У інакшому разі не бачити вам житла, як своїх вух.

«БМ»

2 коментарі до “Куди подітися молодому спеціалісту?

  1. Помилка в назві посади. Правильно – “Керуюча справами виконкому міської ради”, а не ” Керуюча викрнкомом”

  2. Дякуємо за підказку. Але біда не у тому, що посада вказана не правильно. А у тому, що молодим спеціалістам ніхто не допоможе.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...