Харчі безпритульним тваринам принесуть учні

собаки
Поділитися новиною

собакиУ Гадячі склалася скандальна ситуація навколо безпритульних тварин. Оголошення карантину у зв’язку з виявленням в одному із господарств захворювання свиней на африканську чуму підштовхнуло тамтешню районну владу прийняти рішення знищити всіх безпритульних тварин у місті, які так само, як і люди, є розповсюдниками названої хвороби. Однак на бік чотирилапих стали представники громадських організацій.

Голова оглядової ради Полтавської обласної організації «Центр захисту живої природи «Юний Європеєць» Майя Матвєєва розповідає, що довелося доводити: на рівні законодавства ніде немає такого права ставлення й до без того бідолашних тварин. Жінка каже, що вже й не сподівалася, але їх почули та спільно знайшли вихід і виділили будівлю, де перебудуть безгосподарні коти та собаки на час карантину: «У них є приміщення старої ферми, і стосовно цього приміщення наразі вирішується питання».

Водночас громадськість до справи долучила дітей – у школах Гадяча планують провести години доброти.

«Я буду просити, щоб провести місячник доброти в школах міста – у них 5 навчальних закладів. Хай кожна дитина принесе по кілограму крупи – і буде чим годувати тварин хоча б на той час, поки пройде африканська чума, після чого можна буде їх випустити».

Що ж до вирішення проблеми загалом Майя Матвєєва бачить собі це так: «У всіх цивілізованих країнах світу є програми ВСВ щодо тварин – відлов, стерилізація і випуск. І далі вони доживають віку на вулицях. Вік безпритульних тварин дуже короткий. І вони стають після стерилізації неагресивними, адже агресія в них буває в період гульок та материнства. І надалі таким чином ця проблема зникає – не за один рік, а потрібно десь років три».

У Гадячі наразі нараховують зо три сотні котів і собак, які не мають господарів.

Головна Полтава

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...