У пошуках житла

кватири копия
Поділитися новиною

кватири копияІз початком осені ціни на оренду квартир у Гадячі стрімко «поповзли» вгору. Гадячани, які винаймали помешкання, із жалем розлучаються із кровно заробленими і скаржаться на підвищення платні. Самі ж орендодавці здаватися не збираються, а збільшення розцінок мотивують зростанням цін на комунальні послуги. Тому ми вирішили дізнатись і поділитись із вами, скільки сьогодні коштує орендувати житло, а скільки – придбати, і які варіанти пропонують у Гадячі.

Однокімнатна квартира – від 1500 до 2500 гривень на місяць…

Саме стільки за новими розцінками орендодавці просять за оренду звичайної «однушки». Про те, що ціни на винайм квартир у місті у середньому подорожчали на 200-500 гривень, нам розповіли ті, кому орендодавці підвищили ціни у вересні.

Людині, яка отримує мінімальну зарплатню 1450 грн, винаймати помешкання самій буде просто нереально. Та й, навіть отримуючи середньостатистичну зарплатню в 3000 тисячі, на життя залишаться копійки.

Де найдешевше

Та все ж знайти житло, яке здають не за 2000-3000 гривень, а за 1200-1600 гривень, реально. При цьому не в усіх випадках це означає, що ви отримаєте найгірші умови проживання. Помешкання здають дешевше ті, що знаходяться подалі від центру міста. Наприклад, на Черемушках, Підварку або ж Заярі. Тут вам запропонують невеличкий будиночок, кімнату (це ще дешевше) або ж однокімнатну квартиру із старенькими меблями. Проте не варто забувати, що окремо потрібно буде ще сплачувати за комунальні послуги, вартість яких, на жаль, сьогодні може бути непередбачуваною.

До речі, вартість оренди однокімнатної і двокімнатної квартиру не надто відрізняється.

Повний «фарш»

Трохи більше, ніж за 3000 гривень, можна винайняти вмебльовану трикімнатну квартиру в самому центрі міста. У помешканні є холодильник, Інтернет, кондиціонер та бойлер. Але таку суму просять за оренду самої квартири. Додатково доведеться платити за комунальні.

Студентам пропонують

Не квартири, а кімнати, а іноді навіть ліжко-місця пропонують як місцевим, так і приїжджим студентам. До речі, вартість кімнати не надто різниться від оренди однокімнатної квартири. Жити в окремій кімнаті, але у квартирі з «хазяйкою» студентам пропонують від 1000 до 1200 гривень на місяць + комунальні послуги. А такі ж умови, тільки без власників, вам обійдуться 1500  грн + комунальні послуги. 

Також можна орендувати ліжко-місце у кімнаті – за нього у середньому просять 400 грн/ місяць, і зазвичай сюди входить і комуналка. Але іноді комунальну плату беруть окремо від загальної суми.

Загалом від сусідів-студентів власники квартир вимагають дотримуватися порядку: не влаштовувати вечірки, не водити хлопців і дівчат, не шуміти, не смітити і бажано завжди й одразу ж мити після себе посуд. Є й такі власниці, які навіть згодні для своїх пожильців готувати їсти. Як це відбуватиметься: за додаткову оплату чи за купівлю продуктів, або ж входить у вартість оренди помешкання – у кожному випадку по-різному.

Купити не легше, ніж орендувати

Ті, хто зважується на рішучий крок придбати житло, а не платити чужому «дядькові» в кишеню, розповідають, що ціни не менш «кусючі». До того ж, щоб сьогодні купити житло, потрібно мати хоч якийсь стартовий капітал.  Ціни на помешкання від 14-15 тисяч доларів: наприклад, вартість однокімнатної квартири починається із 14 тис. доларів, двокімнатної – від 22 тисяч доларів, трикімнатної – від 30 тисяч доларів і вище. Можна придбати квартиру у «малосімейці», вартість якої 8-9 тисяч доларів, але на це мало хто погоджується через малу житлову площу і сумісний санвузол. В основному ціна  квартири залежить від «віку» забудови, кількості кімнат, якості ремонту, мікрорайону, поверху і розміщення у будинку. А вартість будинку залежить від наявності присадибної ділянки, комунікацій і господарських споруд.  

Як бачимо, що на винайм, що на купівлю житла ціни досить високі, і все залежить від ваших фінансових можливостей.

Підготувала Оксана Кириченко

До речі: 

Нещодавно, з’явився «анонс»  продажу квартир у недобудованому будинку в Гадячі (завершити об’єкт будівництва обіцяють навесні 2018 року) – вартість квадратного метра при 100-відсотковій оплаті становить 9300 грн. Порахуйте самі: площа найменшої квартири у цьому будинку від 40 м2, тому середньостатистичному гадячанину, який отримує мінімальну зарплатню і бажає придбати житло тут, потрібно буде ой як постаратись, щоб зібрати досить кругленьку суму. 

2 коментарі до “У пошуках житла

  1. Добрий день. В цій статті Ви за відомо надаєти недостовірну інформацію. Двокімнатні квартири з оголошень у Вашій газеті а також на ОЛХ коштують починаючи з 15000$ а трьох з 23000$ і судячи з того що їх уже продають більше року то ціна завищена. А нарахунок новобудови мене беруть великі сумніви що по такій ціні її хтось купить так як ціна новобудови в Полтаві Левада 9000$ а у Миргороді до 8000$ я недумаю , що можна порівняти ці два міста із маленьким містечком (село) Гадяч

  2. Шановний “Вася”! Ціни на житло у статті навдені в средньому і вибрані із поміж тих оголошень, які розміщені у нашій газеті. Можливо, ціни завищені, але це та цифра , яку сказували продавці квартир. Вартість квартир у новобудові повідомляв офіційний продавець. На рахунок того чи купуватимуть їх – це не наш клопіт. Ми просто подали інформацію.
    Дякуємо за Ваш відгук!

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...