Договори оренди та захист дітей-сиріт

апаратна
Поділитися новиною

апаратнаПеред початком засідання виступили представники спілки «Полтавська громада разом». У своїй доповіді вони закликали гадячан до створення районного комунального підприємства, де б накопичувалися фінансові ресурси для розвитку громад на базовому та районному рівнях адміністративно-територіального устрою.

Оренда майнових та земельних паїв

Оксана Боцула (в.о. нач. відділу Держгеокадастру) доповіла, що за поточний рік на території району укладено близько 20914 договорів оренди із власниками часток, розмір орендної плати згідно з укладеними договорами становив 81 млн грн. Станом на 1 листопада виплачено близько 80% орендної плати – 64,8 тис. грн. Майже всі с/г підприємці в поточному році сплачують орендну плату 7%, такі господарства, як СПОП  «Березоволуцьке», сплачують 10%, ТОВ «АФ ім. Довженка» – 9%, ТОВ «Стандарт-Агро» – 8%. Середній розмір орендної плати за використання гектара земельної частки по району становить близько 3210,5 грн. Відсутня інформація щодо виплаченої орендної плати за земельні частки від суб’єктів господарювання по таких с/р: Веприцька, Великобудищанська, Качанівська, Лисівська, Сватківська.

Соціальний захист дітей-сиріт

Станом на 1 листопада на первинному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, служби у справах дітей перебуває 58 дітей. У районі діє 9 прийомних сімей та один дитячий будинок сімейного типу, у яких виховується 19 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Найкращі бібліотеки

Майже всі бібліотеки нашого району забезпечені комп’ютерами та Інтернетом. Це не може не радувати, посадовці кажуть, що впоралися найкраще по області.

Обговорили питання  і щодо субсидій. Поки що не всі жителі сіл отримали повідомлення, але перерахунок ведеться, і в найближчий час, а саме до 20 листопада,  усі домогосподарства району матимуть розрахунки.

Оксана Руденко

1 коментар до “Договори оренди та захист дітей-сиріт

  1. Хорошу інформацію надала Оксана Боцула, але не зовсім вона відповідає дійсності що стосується “Березоволуцького”. Директор Литвиненко відзвітував, що виплатив орендну плату 100%, але насправді це менше 50%. Чим визвані 10% орендної плати – тим що пайщики почали розбігатися від орендаря, так як в останні роки оренда виплачується мізерна, з запізненням до весни слідуючого року, зерном не видається зовсім, безкоштовної оранки не надають. В цьому році насильно заставляють перепідписувати договора, хоч старі дійсні до кінця 2017 року, шантажують роботою, майновими паями, звозять людей машинами до контори. Тим же хто не підписує сказали не бачить плати до кінця року, а виплачувать будуть 3,5 % як підписаний договір 8 років назад. Так шо діється сплошний кримінал, беззаконня, районна влада знає та покриває, ще й на своїх ресурсах вихваляє Райз аж на ж..у падає. Не мішалоб БМ провести своє розслідування цієї ситуації між людей а не серед керівництва та висвітлити результати.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...