Депутат розповів про «катавасію» із землями місцевого училища

сесія копия
Поділитися новиною

сесія копия4 листопада відбулася 14-а позачергова сесія Гадяцької райради. На засідання, яке, до речі, відбулось досить дружно, з’явились 30 депутатів із 34. Приємно, що навіть гімн України, який щоразу звучить на початку і закінченні сесії, депутати цього разу підспівували хором.

На розгляд сесії було винесено всього 9 питань. Далі про найцікавіше.    

Видатки школам збільшили на 1 млн 508 тис. грн:

40 тис. грн – реконструкція системи опалення Римарівської ЗОШ;

5012 тис. грн – реконструкція водонапірної башти Великобудищанської СШ; 10 тис. грн – капітальний ремонт Рашівської ЗОШ;

20 тис. грн – циркуляційний насос для Книшівської ЗОШ;

688 тис. грн додали за рахунок стабілізаційної дотації та дотації з обласного бюджету на придбання дров, вугілля і оплату електроенергії для навчальних закладів району;

130 тис. грн – комп’ютери, електроплита та електропательня для Лютенської ЗОШ;

26840 тис. грн – – витяжна шафа та бензопила для Сергіївської ЗОШ;

27,5 тис. грн – комп’ютерне та мультимедійне обладнання за рахунок субвенції Вельбівської сільської ради;

100 тис. грн –  заміна вікон у Веприцькій ЗОШ.  

Додали  коштів і на позашкільні заклади освіти

5618 тис. грн – БДЮТ на оплату праці, придбання вікон на заміну та комп’ютерного обладнання;

2555 тис. грн – ДЮСШ за рахунок субвенцій сільських рад на оплату праці. 

915,7 тис. грн додали ЦРЛ:

Традиційно закуплять тест-системи та медикаменти (50 тис. грн), придбають фетальний монітор для запобігання неонатальних ускладнень (43 тис. грн), безтіньову лампу (9 тис. грн), лампу УФО для новонароджених (27 тис. грн). 100 тис. грн додали на продовження заміни вікон, 195 тис. грн – на комп’ютерну техніку, 36,2 тис. грн – на господарчі товари, 30 тис. грн – на поточний ремонт УЗД-апарата, 20 тис. грн – на ґрати, 25 тис. грн – на поточний ремонт автомобілів, 120 тис. грн – на заміну труб водяного опалення у підвальному приміщенні поліклініки.

807,308 тис. грн довиділили ЦПМСД: 

Також продовжать заміну вікон, встановлення ґрат, закуплять потрібні медикаменти і деззасоби.  У ВеприцькуАЗПСМ придбають гематологічний аналізатор та витратні матеріали до нього (90 тис. грн), очні тонометри для Лютенської, Розбишівської та Вельбівської АЗПСМ (46,8 тис. грн).

376,5 тис. грн додали на відділ культури:

Продовжать оновлення комп’ютерної техніки для бібліотек району (70 тис. грн) на 100 тис. грн замінять вікна, на 45 тис. грн придбають електрообігрівачі, і 35  тис. грн використають на ударну установку, комп’ютер та кольоровий принтер для музичної школи.

Коротко обговорили ремонт доріг у районі. Навіть фото залатаних доріг показали. Обіцяють на цьому не зупинятись, а ті відрізки, які не встигли зробити цього року, обов’язково відремонтують у наступному, адже коштів надходить достатньо.

У «Різному» виступив депутат Дмитро Мотрич, який нарешті прокоментував ситуацію, що склалася навколо ДНЗ «ВПАУ» і його приватним с/г підприємством (детальніше про це в №42 «БМ»):

«Уже цілий місяць «лихоманить» аграрне училище і нашу фірму, яка працює на їхніх полях. Немає спокою через те, що амбіції є у людини, яка хоче позбавити училище земельної ділянки, що закріплена за ним державним актом і засвідчує право працювати на цій землі. Що ж відбувається: Мигаль сьогодні знаходиться у передінфарктному стані у терапевтичному відділенні. В училищі вже відбулось 5 перевірок,  у тому числі КРУ із Полтави. Але порушень не знаходять.

Із чого ця «катавасія» почалася? Це торкнулося і мене: ми працюємо на землях училища вже 7 років. До цього часу обробляти самостійно землі училище не могло. Коли до нас звернулися із училища, ми взялися, хоч і на цих землях були одні бугри і бур’яни.

З місяць тому ми почали збір кукурудзи – приїздить наряд поліції і зупиняє комбайни. Сказали, надійшов дзвінок на «102», що чужі особи збирають кукурудзу. Вибачте, але нас там всі люди знають, ми ж не перший рік працюємо. Три дні 6 офіцерів стежили біля нашої бази – як сказали самі, охороняли громадський порядок. На це й бензин є, і все.

Позавчора ввечері приїхав прокурор із ухвалою: «Розглянувши у закритому засіданні суду… Згідно рапорту слідчого Танченка провести обшук на території  підконтрольних земель завезеної продукції  у зв’язку із відмовою ФОП Мотрич про проведення огляду».

Ніякого слідчого на території нашого підприємства не було і до мене ніхто не звертався. Так само і прокурор пише: «Метою проведення обшуку є виявлення первинних документів завезеної продукції», через це вони сиділи і рахували мої машини. Позору більшого немає. Не врахували лише того, що я як ФОП знаходжусь на спрощеній системі оподаткування і маю право не вести первинного обліку документації, хоча й веду і маю ці всі документи. Сьогодні КРУ все перевірило і ніяких порушень не виявило. Тим більше Кабмін заборонив перевірки документації на 2 роки. Але нашій прокуратурі це не показник. Схоже на 37-й рік…

Я розумію, кому це все потрібне. Тільки не розумію, що поганого ми робимо? Яке зловживання? Принцип такий – потрібно вилучить землі. Сьогодні ж на «підставних» переводять сотні тисяч гектарів.

Наостанок скажу: не потрібно рахувати чужі гроші, вони просто із неба не падають. Щоб отримати прибуток, земельку спочатку треба нагодувати, доглянути, обробити, зібрати. І аж тоді продати.

Досі йде тиск. Тих, хто працює, – того й давлять».

Так як у своєму виступі депутат згадав прокуратуру, керівник місцевої прокуратури Андрій Жилін також вирішив висловитись:

«Розслідується кримінальне провадження стосовно посадових осіб ВПАУ. На даний час перевіряються обставини укладення договору із ФОП, законності використання зібраного урожаю, його розподілу.

Я можу сказати одне: якби тому ж самому Дмитру Мотричу , ні за що було переживати, він би так не виступав в ЗМІ і не критикував роботу правоохоронних органів. Він не хоче сприяти розслідуванню, показати, чи дійсно правильно проводилась господарська діяльність.

Ми вже виявили, що договір на обробіток землі не погоджений із профільним міністерством, але про це чомусь мовчать.

Після виклику на «102» група за участю прокурора виїхала на місце події (на поле), щойно отримала інформацію. Представники ФОП «Мотрич» повідомили, що обробляють свою землю. Документів, які це підтверджують, вони не показали. У подальшому врожай вивозили на вагову в с. Круглик, яка являється власністю ФОП «Мотрич». І на дану вагову працівників поліції для перевірки правильності обрахування вивезеного врожаю із державної землі  не допустили. Право власності ми не порушуємо і без дозволу власника на територію ніхто не заходив.  

Ми поставимо всі крапки над «і», коли закінчимо досудове  розслідування. І в майбутньому не допустимо недержавницької позиції використання державної власності в будь-чиїх діях».  

Оксана Кириченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...