Збудовано новий міст через річку Веприк

фото на мосту
Поділитися новиною

фото на мостуНаше мальовниче і прадавнє село розташоване по обидва боки від річки Веприк. Сполученням між лівим і правим берегами річки з давніх-давен були два містки, один – центральний, а інший – так, другорядний. Але цей другорядний був теж не менш важливий для багатьох жителів села. Він сполучав вулиці Горбанівську і Набережну Псла (або Горбанівку і Здоймівку). Крім того, за містком розміщені пасовища, де жителі с. Веприк випасають корів. І ось після довгих років служби (більше 30 років) наш старенький, дерев’яний, другорядний місток  почав валитися. Тимчасовий ремонт вже не допомагав йому.

Ми звернулися до сільської ради з проханням про допомогу в будівництві нового мосту. Сільський голова пообіцяв допомогти, але в сільському бюджеті коштів для виконання даного виду робіт не було. Першим на наше прохання відгукнувся депутат сільської ради Федяй І.А., який допоміг у придбанні лісоматеріалів. Директор ФГ «Агрофокус» Федяй О.А. допоміг у перевезенні їх. І ось в роботи по будівництву містка включилися жителі села Веприк: Пилипенко Г.І., Ківшик Г.І., Козенко В.М., Губар С.М., Пилипенко А.О., Балала М.В. Вони обкорували дерево. Але на цьому роботи призупинилися. І знову ми почали оббивати пороги.

Цього разу ми звернулися по допомогу до директора СТОВ ім. Духова Яременка А.В., хоч і не надіялися, що немісцева людина нам  допоможе. Він уважно вислухав громаду і сказав: «Я даю вам слово, що місток буде зроблено». І закипіла робота. Багато жителів села брали участь у роботах, навіть всіх не перелічити.

Для початку колективно розібрали старий місток. Цього разу до роботи вже підключилися: Удовиченко С.П., Балала І.М., Оксенченко В.М., Федусенко М.І., Балала Г.І., Дулич А.І., Нажа Г.П., Красільник С.І. На допомогу людям приїхав і автокран СТОВ ім. Духова, на якому багато років працює Гусар І.А. Під керівництвом сільського голови Золотарьова В.М. було завезено пісок та розгорнуто його – зроблено під’їзд до містка. Працівниками СТОВ ім. Духова завезено цементові плити. Водій Біломаз В.О. разом з сином Вадимом привезли металеві труби та перевозили лісоматеріали на місце будівництва.

Потім під керівництвом інженера-будівельника СТОВ ім. Духова Іщенка Р.В. розпочалися будівельні роботи. На території автогаража газоелектрозварником Дерієнком М.А.  за допомогою жителів села Міняйла Г.С., Удовиченка С.П., Костіна І.О., Калинюка Р.І. було зварено металічну основу. Далі в роботу включилася будівельна бригада СТОВ ім. Духова. Тут усе пилялося, рубалося, будувалося, одним словом, робота кипіла. Не залишились осторонь будівництва містка і надавали посильну роботу наші пенсіонери: Головко М.А., Литовченко М.С., Костюк П.В.

І ось настав той день, якого чекали дуже багато жителів нашого села – роботи по будівництву нашого містка завершено! Наші жіночки Москаленко В.Г., Москаленко Н.В., Федусенко М.І. Куць Г.В., Савченко Т.Г. навіть підбілили його.

І сьогодні ми хочемо сказати велике спасибі в першу чергу директору СТОВ ім. Духова Яременку А.В., який дотримав свого слова, організував роботи по будівництву – і міст збудовано, директору ПСРУ ПрАТ «Райз-Максимко» Колодяжному О.В., який підтримав ініціативу вепричан, допоміг матеріально і тримав все на контролі, інженеру-будівельнику  СТОВ ім. Духова Іщенку Р.В., який безпосередньо керував роботами по будівництву, будівельній бригаді і газоелектрозварнику СТОВ ім. Духова, сільському голові Золотарьову В.М. і всім громадянам, яких ми назвали  і яких не згадали.

Честь і хвала невтомним селянським рукам, які вміють не тільки орати, сіяти і жнивувати, а й мости будувати!

Жителі вулиць Горбанівська, Набережна Псла, провулків Набережний і Леніна  села Веприк – усього 10 підписів

LIVE OFFLINE
track image
Loading...