У людей – усе для дітей

як у людей все для дітей
Поділитися новиною

як у людей все для дітейМіська влада Кременчука поставила курс на молодь і підростаюче покоління. Саме так, упевнені чиновники, вони втримають людей від переїздів в інші міста і підвищать свій авторитет.

Віднедавна депутати вирішили забезпечувати пологовими сертифікатами вагітних жінок. На це міська влада виділила 1,6 млн грн (на одну жінку – 2148 гривень). Тепер породіллі не платять ні за пологи, ні за УЗД, ні за інші медичні послуги, передбачені під час вагітності та пологів. Усе доступно і просто. А єдина умова, щоб отримати такий сертифікат, – потрібно стати на облік до 12 тижнів вагітності.

А ще у Кременчуці запрацювала система компенсацій за придбані ліки по міській програмі «Доступна аптека». До речі, серед тих, хто зможе придбавати ліки із 5-відсотковою знижкою, і батьки, які мають дітей до 6 років (незалежно від того, чи має родина пільговий статус). І хоч під знижку потрапляють не всі існуючі препарати, усе ж приємно.

Також приємним подарунком для кременчужан стало рішення щодо безкоштовного перевезення школярів віком до 12 років міським транспортом на час навчального року.

На жаль, нам поки що похвалитись нічим, адже в Гадячі подібних інновацій мало, а якщо бути більш точним, то немає взагалі. Тому звертаємо увагу міської влади на те, як  потрібно піклуватись про підростаюче покоління. Саме на подібні речі, на нашу думку, потрібно першочергово витрачати бюджетні кошти.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...