Затримали зловмисників, які крали державну нафту в особливо великих розмірах

СБУ
Поділитися новиною

СБУЗлочинне угрупування, яке систематично розкрадало нафту, що належить структурному підрозділу одного з державних нафтових підприємств, викрила на Полтавщині Служба безпеки України спільно з прокуратурою Харківщини. Одна з комерційних структур Полтавщини підписала угоду на постачання вуглеводнів з двома нафтопереробними заводами, що розташовані у Харківській і Дніпропетровській областях. Спритний директор фірми домовився з водіями, які перевозили державну нафту, відбирати частину сировини під час її транспортування. Нафта зливалася у резервуари, заздалегідь орендовані «підприємцем» на одній із промислових баз Полтави.

Щоразу водії зливали від п’яти до десяти кубометрів вуглеводнів. У такий спосіб щомісячно зловмисники завдавали державі збитків на суму від 1,5 до 2 мільйонів гривень.

Правоохоронці затримали злодіїв під час чергового перекачування сировини із двох автоцистерн до прихованих ємностей.

Відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.185 (крадіжка в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри та обрання зловмисникам міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії.

Прес-група УСБУ в Полтавській області

LIVE OFFLINE
track image
Loading...