Козацькому роду нема переводу

інтернат копия
Поділитися новиною

інтернат копия14 жовтня світле і радісне свято – Покрови Пресвятої Богородиці. Особливо шанували в Україні Покрову запорізькі козаки. Вона була їхньою заступницею у далеких походах. Саме тому в Україні свято отримало назву Козацька Покрова і відзначається ще як День українського козацтва.

У переддень свята нащадки славних українських козаків – учні 2 класу Гадяцької спеціалізованої школи-інтернату ім. Є.П. Кочергіна – в актовому залі школи перенесли всіх запрошених у далеке минуле нашої України і помандрували козацькими стежками. Маленькі козачата із захопленням розповідали вірші, у яких згадали традиції українських козаків, співали пісні, відгадували складні загадки. Для того, щоб бути сильними і відважними, хлопчики мірялися силою, піднімаючи гарбуза, бо й таке вміння в бою пригодиться. Дівчатка ж показали всім чарівний таночок із рушниками.  Дружні козачата дали присягу на вірність козацькому роду. Подорож у минуле України закінчилася, і кожен найціннішою стрункою душі і серця доторкнувся до прекрасного козацького минулого.

Слова вдячності хочемо висловити дирекції школи, класоводу Л. Харченко, вихователям Л. Шаблій та Л. Піці. Чимало зусиль доклали у підготовці цього свята педагог-організатор І. Москаленко, хореограф Ю. Пройдак, звукорежисер Є. Корміч. Пам’ятаймо, що ми є нащадками славних українських козаків. Тож любімо Україну, шануймо її народ. Хай кожен з нас своїми вчинками і добрими словами доводить, що козацькому роду нема переводу! 

З повагою та вдячністю батьківський комітет 2 класу

LIVE OFFLINE
track image
Loading...