Кримінальне провадження на директора училища

прес конференція прокуратура
Поділитися новиною

прес конференція прокуратураПочалося все із того, що на номер 102 надійшов дзвінок із повідомленням про несанкціоновану роботу поблизу с. Вечірчине техніки ПП «Новатор-Агро»  на землях вищого аграрного училища.

У зв’язку з подією 17 жовтня у приміщенні прокуратури відбулася прес-конференція, на яку були запрошені представники усіх місцевих ЗМІ. Розглядали питання щодо відкритого кримінального провадження про зловживання посадовими обов’язками директора ДНЗ «Гадяцьке вище професійне аграрне училище» Олександра Мигаля.

Під час прес-конференції заступник прокурора місцевої Миргородської прокуратури Андрій Жилін повідомив, що на даний час проводиться досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем директором училища щодо правомірного використання земель. Відкрите кримінальне провадження за ст.365 – перевищення влади або службових повноважень.

На даний час місцевою та обласною прокуратурою ведеться перевірка про правомірність укладення договору на спільну діяльність училища та ПП «Новатор-Агро». На запитання прокурора, яка середня врожайність із 1 га, директор відповів: 40 ц/га, але прокурор зауважив, що має дещо інші дані, а саме: середня врожайність складає 100 ц з 1 га.

14–16 жовтня поліція проводила перевірку на землях училища. Виявили: студентів на полі не було, воно й зрозуміло, були ж вихідні дні. Працівники, які виконували польові роботи, обґрунтованої відповіді на запитання поліцейських надати не змогли…

Ми звернулися за коментарем до Олександра Мигаля, ось що він нам повідомив:

«Наше завдання – це підготовка робітничих кадрів. Коли співпрацювали з іншими аграріями, то не всі допускали студентів до техніки, а ПП «Новатор-Агро» допускає і навчає дітей. 286 га землі є державною власністю, але знаходиться в постійному користуванні училища. Із ПП «Новатор-Агро» у нас укладений договір спільної діяльності, так як в оренду цю землю ми не можемо віддати. Весь зібраний урожай ділиться пропорційно. За 2013 рік ми отримали 154 тис. грн, окрім цього ПП «Новатор-Агро» надає училищу й спонсорську допомогу. До речі, Міністерство державної фінансової інспекції кілька років тому перевіряло навчальний заклад. Тоді виявили тільки одне порушення – не вівся облік витрат та доходів, але ми і не могли його вести, так як у нас немає ніяких витрат на цю землю. Зараз облік ведеться ПП «Новатор-Агро».

Як далі будуть розгортатися події, повідомимо на сторінках тижневика.

Оксана Руденко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...