Події по Гадяцькому району з 26.09.2016 р. по 3.10.2016 р.

6776768 1024x683
Поділитися новиною

6776768 1024x68328.09 о 17 годині 24 хвилин підмінному радіотелефоністу ДПРЧ-6 м. Гадяч надійшло повідомлення про пожежу в господарській будівлі у м. Гадяч (приватній власності громадянина П.). На ліквідацію пожежі були задіяні черговий караул ДПРЧ-6 на АЦ-40(130) 63Б та резерв на АЦ-40(131) 137А. Унаслідок пожежі була знищена покрівля господарської будівлі на площі 60 м кв., перекриття на площі 40 м кв. та майно, що знаходилося всередині. Урятовано господарську будівлю та житловий будинок. Причина виникнення пожежі встановлюється.

2.10 о 03 годині 05 хвилин надійшло повідомлення про пожежу в господарській будівлі (приватній власності громадянки П.) у с. Розбишівка. На ліквідацію пожежі було направлено 1 АЦ-40(131) 137А МПО с. П.-Роменська та 1 АЦ-40(66) 184 ПСО ТОВ «Вікторія Агро» с. Розбишівка. Унаслідок пожежі було знищено покрівлю та перекриття господарської будівлі на площі 50 м кв. Урятовано господарську будівлю. Причина виникнення пожежі встановлюється.

Звернення начальника Гадяцького РС до водіїв автотранспорту

У будь-яку погоду, удень і вночі, на дорогах міста Гадяча та району трапляється побачити, як мчать пожежні автомобілі, що поспішають на місце екстреного виклику. Адже від швидкості прибуття на місце події залежить життя і здоров’я людей. Однак, не зважаючи на увімкнені проблискові маячки та звукову сигналізацію, багато автолюбителів не поступаються дорогою спецавтомобілю, навіть не замислюючись над тим, що своїми діями можуть приректи когось на смерть.

При отриманні сигналу про виникнення надзвичайної ситуації рятувальники повинні прибути до місця виклику в найкоротші терміни. В умовах напруженого міського руху це буває досить складно. При цьому від того, наскільки швидко пожежні автомобілі прибудуть до місця події, залежить життя та здоров’я людей, не говорячи вже про матеріальні цінності. Водії особистого транспорту за правилами дорожнього руху при наближенні такого транспортного засобу повинні забезпечити йому безперешкодний проїзд. Але не всі водії вважають своїм обов’язком дати дорогу спецтранспорту, що поспішає на виклик. Крім цього, рятувальники стикаються зі ще однією серйозною проблемою – міськими вулицями і проїздами житлових дворів, заставленими приватним автотранспортом. Пожежним автомобілям доводиться рухатися повільно, маневрувати між припаркованою технікою, втрачаючи при цьому дорогоцінний час. Таким чином, шанси врятувати тих, хто опинився в біді, зменшуються. Звертаємо увагу автомобілістів на дотримання вимог правил дорожнього руху, що стосуються проїзду і слідування пожежної техніки:

– при наближенні транспортного засобу, що має зазначені спецсигнали, водії зобов’язані поступитися дорогою для забезпечення безперешкодного проїзду спецтранспорту;

– забороняється виконувати обгін зазначеного транспортного засобу;

– при наближенні транспортного засобу з увімкненим проблисковим маячком синього кольору водій повинен знизити швидкість, щоб мати можливість негайно зупинитися в разі потреби;

– вибираючи місце для стоянки або паркування, не забувайте залишати вільними місця для під’їзду спеціальної техніки.

Кожен може опинитися на місці тих, до кого поспішають на допомогу рятувальники.

В. Губський, начальник Гадяцького РС ГУДСНС у Полтавській області

LIVE OFFLINE
track image
Loading...