Комунальна ритуальна служба: реальність чи міф?

ритуал
Поділитися новиною

ритуалНещодавно у мережі Інтернет ми наткнулись на досить цікаву інформацію.

Полтавське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України повідомляло:

«Гадяцька міськрада порушує законодавство про захист економічної конкуренції. Адміністративною колегією Відділення було прийнято рішення, яким визнано бездіяльність Гадяцької міської ради щодо не створення у м. Гадяч ритуальної служби порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, яке може призвести до недопущення конкуренції на ринку ритуальних послуг у даних територіальних межах».

Як виявилось, інформація трохи застаріла. На виконання зобов’язання відділення міськрада ще у 2013 році прийняла рішення про створення ритуальної служби як структурного підрозділу МКП «Комунсервіс» та затвердила «Положення про ритуальну службу».

На сайті міськради цього положення ми чомусь не знайшли. Нам стало цікаво, і ми вирішили дізнатись, чи існує таки комунальна ритуальна служба, які послуги вона повинна надавати і чи надає їх взагалі?

Із цими питаннями ми планували звернутись до директора МКП «Комунсервіс» Миколи Ємця. Але зв’язатись із ним виявилось проблематично: то він є на робочому місці, але дуже зайнятий, то взагалі десь відсутній «по роботі» (сподіваємось, він таки погодиться відповісти на наші питання).

Як пояснила нам бухгалтер комунального підприємства, яка, до речі, завжди відповідає на телефонні дзвінки, така служба є. Але послуг для населення не надає, а просто виділяє місця на міському цвинтарі і займається вивезенням сміття. А згідно чинного законодавства задля створення добросовісної конкуренції на ринку послуг повинна б надавати ті ж послуги, що й приватні служби… Можливо, комусь у такий скрутний час і знадобились би.

Оксана Кириченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...