Початок опалювального сезону під загрозою зриву

DSC 0399
Поділитися новиною

DSC 0399Про це та інше говорили 4 жовтня на апаратній нараді у голови РДА.

Призов – складова національної безпеки!

За інформацією військкомату, 100% від планового завдання виконано по підписанню контрактів на службу у ЗСУ (21 особа направлена до місця проходження служби).

На наступний квартал «план» – 20 чоловік. Сьогодні вже 4 проходять медичну комісію.

Основні проблеми і завдання: негативні настрої жителів району щодо проходження військової служби у ЗСУ і зростання ухилянь від явки у військкомат.

Тепер сільські голови знову будуть зустрічатись з родичами осіб призовного віку і пояснюватимуть їм усі позитивні сторони служби у війську. І викрутитись їм тепер не вдасться – на підтвердження проведення таких зустрічей просять надати фото– або відеозвіти. 

Спорт – на перше місце

Як висловився перший заступник голови РДА, хоч як би добре не грали сільські команди, а комфорту і сервісу для глядачів немає. Футбольні поля знаходяться у задовільному стані, а от роздягальні залишають бажати кращого. Що вже казати про лавки для глядачів.

Тож тепер усі повинні взятися за облагородження спортивних майданчиків. Нині навіть конкурс відповідний придумали – на кращий майданчик. Але чомусь сільські голови пасивні у цьому питанні, бо заявок на участь у конкурсі всього три…

Під час обговорення цього питання не втримався від висловлювань і голова райради. А все тому, що сільські голови не хочуть виконувати свої функціональні обов’язки і працювати на свої громади: «Подивіться на занедбані села району, на дороги, школи і все інше. Це все ваша вина. Ви повинні служить громаді. Не нам потрібні стадіони і зупинки. Весь комфорт у сільрадах ви робите для вас і для своєї громади. Тепер я розумію, що зауваження без покарання не дає результату! Тому із сьогоднішнього дня будемо карати за невиконання посадових обов’язків».

Проблемне питання

Представник газового господарства повідомив, що знову проблемним залишається питання початку опалювального сезону у Гадячі і найближчих селах: Вельбівці, Малих Будищах, Сарах, Красному Куті і Ковалевщині. А все тому, що кожного року із початком опалювального сезону ПАТ «Гадячгаз» звертається до ГПУ «Полтаванафтогазвидобування», щоб ті відновили подачу газу через гадяцьку ГРС. Цьогоріч останні відмовляються вмикати ГРС через те, що нібито там проводиться реконструкція. Термінів і конкретних дат підключення, звісно, не називають.

Зараз споживання газу здійснюється через ГРС НГДУ, яка через недостатню потужність не зможе надавати весь об’єм газу на зимовий період. Тому ПАТ «Гадячгаз» просить допомоги РДА у вирішенні цього питання.

Оксана Кириченко

До речі: 

DSC 0395 копияЗа значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, багаторічну плідну педагогічну діяльність та високий професіоналізм 1 жовтня 2016 року Указом №427/2016 Президент України присвоїв почесне звання «Заслужений працівник освіти України» директору ДНЗ «Гадяцьке вище професійне аграрне училище» Олександру Мигалю.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...