Найбільше платників у Соснівці

Поділитися новиною

боржникиПонад 2,5 млн грн заборгували жителі району постачальникам газу. Серед найбільших боржників – мешканці Бухалового. Низький рівень розрахунків за блакитне паливо також у Венеславівці та Гречанівці. Пасуть задніх Сватки, Середняки, Сари, Березова Лука, Біленченківка, Вечірчине.

На жаль, невтішною є статистика заборгованості і в районному центрі. Понад 37% неплатників, а це більш ніж 3 тис. гадячан, не сплатили газовому підприємству понад 1,1 мільйона гривень.

Оскільки чинне законодавство забороняє здійснювати газопостачання споживачам, які вчасно не розраховуються за використаний енергоресурс, а інших важелів впливу на них немає, після попереджень газовики змушені були відключити боржників від газопостачання. Зокрема, станом на 28.09.2016 року подачу палива припинено 131 мешканцю району, загальний борг – майже 617,5 тисяч гривень.

Морозівщина – одне з найдисциплінованіших платників за газ серед населених пунктів району. Там лише 20,6% споживачів не розрахувалися за блакитне паливо, у той час як у Бухаловому цей показник значно вищий – 47,1%. У трійці лідерів щодо вчасного розрахунку за послугу – жителі Червоного Кута (боржників 22%), Веприка (24,3%) та Соснівки (25%). Відносно небагато – у Бірках, Бобрику тощо.

Незважаючи на те, що в Морозівщині більш-менш сприятлива ситуація зі вчасною оплатою спожитого газу, кількість відключених абонентів там теж висока. 19% від загальної кількості мешканців цього села, заборгувавши підприємству більше 9 тис. грн, опинилися у списку відключених. Також припинено постачання газу для злісних неплатників у Вечірчиному (16,3%), Харківцях (12,2%) та інших населених пунктах.

Щоб згодом боржники мати можливість знову користуватись газом, їм все таки доведеться сплатити всю суму боргу, до того ж ще й компенсувати витрати газової служби на роботи з припинення та відновлення газопостачання. Якщо підрахувати, повторне підключення до мережі обійдеться їм значно дорожче, аніж те, якби вони вчасно сплачували за послугу і не потрапили до переліку тих, для кого початок опалювального сезону опиниться під загрозою.

За інформацією прес-служби ПАТ «Гадячгаз»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...