Апаратна нарада у голови РДА

апаратна
Поділитися новиною

апаратнаОрганізація харчування учнів у навчальних закладах району

Харчування школярів організовано на базі 28 шкільних їдалень, у яких харчоблоки знаходяться на достатньому рівні. Харчуються гарячим харчуванням у 11 школах району. Рівень охоплення гарячим харчуванням складає 90%, тобто 1923 учні. Не забезпечена ним Ціпківська школа, причиною стала мала кількість учнів (23 школяра) та відсутність кухаря. Вартість харчування дітей пільгових категорій на день 6 грн (1-4 класи), 7 грн – це малозабезпечені, сироти та позбавлені батьківського піклування та ті, хто стоїть на обліку у фтизіатра. Організоване безкоштовне харчування для 7 учнів із сімей учасників АТО. На харчування учнів у цьому році виділено 1 млн 124 тис. 220 грн, із них станом на 1 вересня 345370 грн уже використано. Ведеться роз’яснювальна робота щодо підняття батьківської плати за харчування учнів 5-11 класів у зв’язку із зростанням цін на продукти. Станом на 15 вересня школи району уже повністю забезпечені картоплею та соками, заготівля моркви та буряків продовжується.

Проблеми виникли з безготівковим розрахунком за харчування учнів у навчальних закладах району, але це питання пообіцяли найближчим часом вирішити. Щоб діти не бігали до найближчого кіоску, школа повинна забезпечити їх повноцінним харчуванням.

Військова служба

Планове завдання по відбору на військову службу за контрактом у ІІІ кварталі становить 21 чоловік, уклали контракт 20. Троє відібрані на строкову службу, проходять медичний огляд та готуються до відправки, яка відбудеться із 27 по 30 вересня. Поки що планується відправити 8 чоловік. Явка на медичний огляд у сільській місцевості дуже мала. Гречанівська та Середняківська сільські ради справляються найкраще.

Профілактичні рейди

Службою у справах дітей спільно із поліцією проводилися рейди по району. У ході їх проведення  було виявлено факт продавання неповнолітньому спиртних напоїв, за що на особу було складено адміністративний протокол. Під час проведення вечірнього  рейду у с. Петрівка-Роменська було виявлено групу підлітків, які після 22.00 перебували у громадському закладі. Протягом 2016 року бездоглядних дітей не зареєстровано. На профілактичному обліку у службі  справах дітей перебуває 16 дітей із 8 сімей. Упродовж поточного року на облік взято 11 дітей та 6 знято. До районного суду направлено 2 позови про позбавлення батьківських прав відносно 8 дітей та готується ще 2 позови щодо позбавлення батьківських прав відносно ще 6 дітей.

Отримали кошти на дороги

Відповідно до обласної Програми розвитку дорожнього господарства  сесією облради з обласного бюджету були затверджені кошти на ремонт доріг у сумі 3052, 60 тис. грн. Розподілили їх таким чином: реконструкція провулку у с. Лютенька – 339 тис. грн; капітальний ремонт дороги Сергіївка – Петрівка-Роменська – Комишня – 500 тис. грн, капітальний ремонт відрізку дороги Римарівка – Красна Лука – 673 тис. 700 грн; поточний ремонт дороги Хитці – Плішивець – 600 тис. грн; поточний ремонт Гадяч – Сватки – Синівка – 100 тис. грн; поточний ремонт Гадяч – Великі Будища; поточний ремонт Білопілля – Терни – Липова Долина – Гадяч – 740 тис. грн.

Спорт

На даний час БДЮТ має 10 тренерсько-викладацьких ставок. Відкриті відділення у семи селах району: Березова Лука, Петрівка-Роменська, Рашівка – футбол; Веприк, Сватки, Сергіївка, Великі Будища – волейбол; у Красній Луці – дзюдо; у Книшівці, Мартинівці та Розбишівці вчитель відмовився поводити заняття гуртка. Планується відкриття ще у 3 селах, щоб залучити близько 520 дітей (по місту – 250, у селах – 270).

Оксана Руденко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...