День міста

DSC 9454 копия
Поділитися новиною

DSC 9454 копияСвяткування проходило минулої суботи. Програма була дуже насиченою і цікавою. Розважальні заходи розпочалися ще з ранку і тривали до півночі. Почали з шахово-шашкового турніру на Кубок мера. У цей же час на стадіоні «Колос» проходила спартакіада з легкої атлетики серед навчальних закладів міста. Місцеві велосипедисти мали змогу взяти участь у велопробігу. На галявині у парку «Перемога» відбувалися спортивні естафети для дошкільнят. Були і показові виступи картингістів, виставки квіткових композицій, виробів дитячої та юнацької творчості, народних умільців та майстер-класи, виставка домашніх тварин, конкурс пісні – переспіви на танцмайданчику. На галявині перед собором розташувались фотовиставка та художня виставка. Здалеку було чутно військовий оркестр. Такого дійства місто ще не бачило. Удень людей було не так і багато, а от на традиційне привітання міського голови зійшлися чи не всі містяни.  

Після привітання з Днем міста йшло нагородження. За значні трудові досягнення, вагомий особистий внесок у розвиток підприємництва, високий професіоналізм, активну громадянську позицію Почесною грамотою Департаменту економічного розвитку та інвестицій обласної адміністрації нагородили Олега Боцулу (директора підприємства «АСК») та Михайла Минку (підприємця).

виставка ручної роботи копияЗа багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у економічний і соціальний розвиток рідного міста Почесною грамотою міської ради нагородили: Петра Максименка (нач. юридичного відділу виконкому міської ради), Людмилу Миколенко (головного спеціаліста відділу фінансово-господарського забезпечення виконкому міської ради), Світлану Куришко (нач. відділу організаційної та кадрової роботи виконкому міськради), Олександра Оксьома (водія автотранспортних засобів виконкому міськради).

За добросовісне виконання службових обов’язків, високу професійну майстерність, вагомий внесок у розвиток ЖКГ Почесною грамотою міської ради нагородили:

Анатолія Боряка (слюсаря-ремонтника 4-го розряду КПТГ «Гадячтеплоенерго»), Наталію Коцеруб (бухгалтера КП «Комунсервіс»), Віктора Могильника (електромонтера з ремонту електроустаткування цеху водовідведення ЖКГ), Світлану Соловйову (двірника КП «Гадяч-житло»).

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, упровадження нових методів діагностики та лікування жителів міста Почесною грамотою міської ради нагородили Світлану Близнюк (лікаря-офтальмолога).

За сумлінну багаторічну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток пожежної та техногенної безпеки об’єктів міста Почесною грамотою міської ради нагородили Василя Губського (нач. РС ГУ ДСНС).

За сумлінну багаторічну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у економічний і соціальний розвиток міста Почесною грамотою міськради нагородили Віктора Давидка (директора ПП «Укрбудсервіс-ДВМ»).

внесення прапора м. Гадяч копияЗа добросовісне виконання службових обов’язків, високу професійну майстерність, вагомий внесок у розвиток ЖКГ Подяку міськради отримали: Іван Змага (слюсар аварійно-відновлювальних робіт на мережах цеху водопостачання виробничого управління ЖКГ), Анатолій Кириченко (водій автотранспортних засобів 2-го класу КП «Комунсервіс»), Олексій Луценко (слюсар-ремонтник 4-го розряду КПТГ «Гадячтеплоенерго»), Володимир Чемерис (водій 1-го класу КП «Гадяч-житло»).

Напередодні свята у місті проходив конкурс «Садиба зразкового стану», переможцями якого стали:

 будинки по вул. О. Пчілки, 22, Андрієвського, 2-ж, Тітова, 74. Власники отримали винагороду у розмірі 500 грн кожен. Найкращими дворами у багатоповерхівках стали такі: Тельмана, 22, С.Швидкого, 9, Полтавська, 27. У подарунок кожен отримав сертифікат на 50 тис. грн. Заклади та установи зразкового благоустрою: школа-інтернат ім. Є.П. Кочергіна, недільна школа для дітей при Свято-Михайлівській церкві та «Vianor Center». Переможці отримали сертифікати на 1000 грн. Отримані кошти будуть направлені на благоустрій.

Даний конкурс, мабуть, найбільше вразив гадячан. Уже декілька днів поспіль телефон редакції не затихає – телефонують мешканці міста і висловлюють своє  обурення щодо його переможців: «Свято гарне було, і виставки, і концертна програма, але переможці конкурсу «Садиба зразкового стану» нас просто шокували. Це було, як світська хроніка, показували найбагатших. Доходи в усіх різні та й можливості теж. Чому не врахували охайні, прибрані будинки? І так видно, що господар заможний, а йому ще й сертифікат дали». Та й справді, якщо підрахувати кошти, то виходить непогана сума, на яку можна було б зробити, наприклад, тротуар, по якому ходили б усі мешканці міста. Та є одне але – для участі у конкурсі на кращу садибу запрошували УСІХ бажаючих.

Стоячи серед натовпу людей, можна було почути різні думки щодо святкування – як хороші враження, так і критику. Після закінчення урочистостей деякі скаржилися на музичний репертуар, вони очікували почути більш патріотичну музику, а не пісні російських поп-зірок Аллєгрової та Леонтьєва. Деякі говорили, що гарно на площі, усе чисто, але ж це свято міста, а не площі, прибрали лише центральні вулиці, а де лежали купи сміття ще з весни, то  так і лежать. Більшість містянь була вражена феєрверком, але дехто зауважував, що він був не зовсім доречним у такі тяжкі для країни часи, «краще б на ті гроші купили харчів на передали хлопцям, які воюють». 

 «БМ»  

LIVE OFFLINE
track image
Loading...