Управління поліції охорони інформує

охорона
Поділитися новиною

охоронаОхорона житла – не данина моді,  як дехто вважає, а необхідність.  Адже злочинці легко проникають у квартири, будинки, офіси, не обладнані засобами захисту.

Останнім часом, в умовах економічної нестабільності, військового конфлікту на сході держави, в Україні значно погіршилася криміногенна ситуація. Незважаючи на вжиті працівниками поліції оперативно-профілактичні заходи, постійно збільшується кількість крадіжок об’єктів різних форм власності, житла, господарських будівель та автотранспорту громадян.  

Особливе занепокоєння викликає обстановка із крадіжками на території Гадяцького та Миргородського районів. За поточний період 2016 року число крадіжок особистого майна зросла у 5 разів. Практично кожної доби у відділи поліції надходять повідомлення та заяви громадян про злочинні посягання на їхнє майно.

Характерно, що більшість цих злочинів скоєні з особливим цинізмом, у світлу пору доби. Відкрито, не ховаючись, злочинці проникали до помешкань громадян, де, створюючи безлад, шукали цінні речі, гроші, побутову та оргтехніку, і так же  не криючись зникали з викраденим.

12.01, з 10 до 14 год., у м. Миргород, по вул. Сорочинській, шляхом пошкодження запірного пристрою перших вхідних дверей та вибиття других дверей із квартири гр. Л. викрадено 86200 дол. США, 15000 євро, 66000 грн та вироби із золота.

12.03, у період часу з 14.10 до 23.50, по вул. Тельмана у м. Гадяч здійснена крадіжка з будинку гр. М., завдані значні матеріальні збитки.

У ніч на 1.04 ц.р. у м. Гадяч по вул. Горній вчинена крадіжка товарно-матеріальних цінностей на значну суму з гаража гр. Б.

28.04.2016 року викрадені  ювелірні вироби на значну суму з квартири  гр. М., мешканця м. Зіньків.   

16.05.2016 року із квартири гр. З. по вул. 50 р. Жовтня, у м. Гадяч, у денний час викрадені вироби із золота та значна сума грошових коштів.

16.05.2016 року по вул. Шевченка у м. Гадяч із квартири гр. Н.  з 9.00 до 12.20 викрадені грошові кошти та оргтехніка.

16.05.2016 року із сараю гр.  П.  по вул. Крупської, у м. Гадяч, викрадені гроші в сумі 950 дол. США, 650 євро та 400 швейцарських франків на загальну суму 55000 грн.

Ці та ряд інших фактів свідчать про безпечність громадян стосовно себе та належних  їм житла, господарських будівель, гаражів, транспортних засобів.

Адже злодії легко проникають у квартири, будинки, офіси, не обладнані засобами захисту.

Хотілося б зазначити, що із будинків і квартир, що охороняються поліцією охорони, не було скоєно жодної крадіжки.

Із метою ефективнішої боротьби зі злочинністю, профілактики крадіжок  особистого майна громадян, більшої доступності для населення із незначними матеріальними статками Національною поліцією України проводиться Всеукраїнська соціальна акція «Квартира під охорону».

Ця акція проводиться на всій території України з 15.09.2016 року по 30.09.2016 року. За умовами акції «Квартира під охорону» монтажні роботи з обладнання квартир, будинків та інших приміщень охоронною сигналізацією будуть проводитися зі знижкою 50%, підключення до пультів централізованого спостереження підрозділів Управління поліції охорони буде здійснюватися безкоштовно.

Шановні громадяни, Гадяцький відділ поліції та Миргородський міжрайонний відділ поліції охорони ще раз звертаються до вас: не будьте занадто безпечними та байдужими, не ризикуйте власним майном, а іноді й життям. Убезпечте свої помешкання та господарські будівлі від злочинних посягань.

За довідками та консультаціями звертайтеся за телефоном 0800502220; дзвінки зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України безкоштовні.

О. Москаленко, інспектор Миргородського міжрайонного відділу Управління поліції охорони у Полтавській області

LIVE OFFLINE
track image
Loading...