Проблему газопостачання на Гадяцький і Лохвицький райони поки владнали

ГАЗ
Поділитися новиною

ГАЗТепер по-порядку. 30 серпня НГВУ «Полтаванафтогаз» відправила листа до ПАТ «Полтавагаз», у якому йшлося, що з 7:00 1 вересня відбудеться повне припинення газопостачання з ГРС Лохвиця, ГРС Червонозаводське, ГРС Яхники, ГРС Погарщина та ГРС Гамаліївка

у зв’язку з призупиненням дії спеціальних дозволів на користування надрами. Унаслідок зупинки роботи ГРС без газу може залишитися Гадяцький район та 21 населений пункт Лохвицького району, а це більше 12 тисяч населення, промислові та сільськогосподарські підприємства, лікарні, дитсадки та школи. Тож 1 вересня керівники зібралися на нараду у першого заступника голови ОДА А.Пісоцького. Участь взяли: начальник НГВУ «Полтаванафтогаз» (ПАТ «Укрнафта») С.Наслєдніков, директор ГПУ «Полтавагазвидобування» О.Кобеза, голова правління ПАТ «Полтавагаз» Р.Гринчак, голова правління ПАТ «Гадячгаз» Д.Шестерненко та очільники Гадяцької і Лохвицької РДА.

«Ми повинні спільно вирішувати цю проблему. Якщо вона з’явиться знову, то, переконаний, часу вирішувати її не буде. Уже зараз маємо розробити інші варіанти, щоб у майбутньому не залишити населення без газу», – наголосив перший заступник голови ОДА. Начальник НГВУ «Полтаванафтогаз» розповів, що Державна служба геології та надр України відтермінувала дію свого наказу. «Ми звернулися до суду, тож Держгеонадра відтермінувала дію наказу щодо призупинення дії спецдозволів. Щодо ПАТ «Укрнафта», то борги по Гадяцькому району ми вже сплатили (28 мільйонів гривень), залишилась Лохвиччина – близько 50 мільйонів гривень. План погашення заборгованості ми маємо…»

 На офіційному сайті Державної служби геології та надр України розміщено повідомлення від 31 серпня про те, що Держгеонадра відтермінували зупинення дії трьох спеціальних дозволів на користування надрами на Харківцівському, Глинсько-Розбишівському та Рудівсько-Червонозаводському родовищах вуглеводнів у Полтавській області до 20 вересня 2016 року. Треба зазначити, що завдяки сталій та наполегливій позиції у захисті державних інтересів, Держгеонадра  досягли результату у приведенні діяльності ПАТ «Укрнафта» до загальноправових норм щодо сплати податків до державного бюджету України. Нагадаємо, 23 серпня Держгеонадра видали наказ про зупинення дії трьох спеціальних дозволів на користування надрами, що належать ПАТ «Укрнафта».  Причиною стала велика заборгованість перед державним бюджетом із рентної плати. При цьому Держгеонадра призупинили дію трьох дозволів лише після неодноразових спроб вирішити ситуацію шляхом переговорів з ПАТ «Укрнафта». 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...