Італія – країна казка

5Od4qSjW2 k
Поділитися новиною

5Od4qSjW2 kНапевно, ви часто чули та бачили різні програми про Італію і життя людей в цій країні. Можна подумати, що ведучі розповідають про небачені речі з іншої планети. Так от, до чого я веду, мені вдалося поглинути у світ цих міст із картинок соцмереж та веб-павутини. Знаєте, я вражена! Хочу поділитися своїми враженнями про країну чудес із незрозумілими для українського народу правилами та звичками.

Італія – це країна, яку можна назвати раєм на землі. Звісно, на землі є ще багато країн, республік, міст, селищ, де неможливо відірвати очей від краєвиду. Але Італія заворожує тим, що кожна провінція – це як різні держави. Щоб краще уявити традиції та природу Італії, я порівняю з Україною:

IMAG52721. Італійська кухня відрізняється від української тим, що вона легка та корисна, бо складові страв – тільки свіжі та натуральні продукти. Їжа у супермаркетах Італії зберігається до 5 днів, не більше. Наші продукти можуть зберігатися місяць, і це є доказом того, що українські виробники додають хімічні речовини. Крім піци, лазаньї та пасти, італійці можуть похизуватися соковитим м’ясом прошуто та духмяною випічкою. Також Італія славиться виготовленням морозива різних смаків та видів. Ну й, звісно, вино. Про цей напій можу сказати одне: спробувавши раз, запам’ятаєш смак назавжди.

2. Природа в італійських провінціях не однакова. В основу Тоскани входять величезні долини та пагорби, а Лігурія – це регіон, де сонце світить цілий рік, створюючи атмосферу вічної весни і даючи життя екзотичним рослинам.  Українська природа – це могучі мішані ліси та глибокі річки,  широкі поля квітів та культових рослин.

3. Як і в Україні, в Італії кожен регіон має свій діалект. В Україні всі один одного розуміють, навіть якщо будуть спілкуватися російською чи українською,  але італійці Тоскани можуть не зрозуміти італійців з Неаполя, тому що діалекти досить таки різні.

IMAG54114. Якщо ми можемо вільно подорожувати Україною, то італієць повинен заплатити за виїзд із своєї провінції та в’їзд до іншої.

5. Ви помітили, як українські люди бояться чогось не встигнути зробити, купити, продати, із кимось зустрітися, здійснити свою мрію тощо? А італійці живуть спокійним та помірним життям, вони встигають і на роботу сходить, і з сім’єю провести час, і зустрітися з друзями, і поїхати відпочити на море. А все тому, що вони не біжать за часом, більше зберігають спокій.

6. Кожен вихід у світ для італійців, наче свято: похід у супермаркет, до ресторану або прогулянка по місту вимагають ідеального вигляду. Але ідеал може складатися навіть із простих речей, які не матимуть яскравих відтінків, блиску та вульгарності. Частіше помічаю, що в Україні люди намагаються виразити себе розкішшю та “ефектними” кольорами. Соромно на таке дивитися.

7. Італійські чоловіки до 40 років залишаються маміями. Смішно? Але це правда. Мені довелося за цим спостерігати. Українські чоловіки стають самостійними ще з дитинства.

8. Проявом вихованості італійців є те, що при сварках вони не “розпускають кулаки”, а спокійно розмовляють, вирішуючи проблему. В Україні навпаки, краще наквасити один одному рильця.

IMAG54299. Важливим чинником італійського народу є спілкування. Усі повинні знайомитися, розмовляти, ділитися знаннями та пізнавати нове від інших. Головні теми розмов при зустрічі: виготовлення вина, секрети створення відомих сирів, історичні факти та події. Якщо ви іноземець в Італії, то приготуйтеся до питань про вашу країну. Італійці полюбляють пізнавати про інші країни щось новеньке та цікаве. В Україні люди більш закриті та насторожені до швидких знайомств. У цьому проявляється грубість та невихованість нашого народу.

10. Звісно, хочу додати, що молодь України та Італії майже однакова: вони розважаються так, як українці, у своїх гучних та веселих компаніях, подорожують своїми містами у пошуках пригод, але… діти італійців дуже розбещені та не знають міри у своїх вчинках. Кожен підліток  хоче  мати свою машину, гроші для них – це не проблема. Коли наші студенти починають працювати ще з 1 курсу, то італійські студенти дуже ліняться та не вважають це за потрібне.

Ще багато чого я можу писати та розповідати, але цікавіше це побачити своїми очима. Якщо ви матимете хоч якусь можливість відвідати Італію, то обов’язково це зробіть, ви не пожалкуєте. У кожній країні є свої плюси і мінуси, але щоб це побачити і відчути, треба там прожити хоча б тиждень.

Валерія Лукаш

LIVE OFFLINE
track image
Loading...