Чому не працює «Прозоро» та чия зупинка в селі

DSC 9055
Поділитися новиною

DSC 9055Про це та інше говорили на апаратній нараді 6 вересня.

Стан техногенно-екологічної безпеки району

За минулий тиждень виникла одна пожежа на території Бобрицької сільради – горіла господарська будівля. Був виїзд у с. Рашівка щодо створення місцевої пожежної охорони, яка почне діяти з 1 січня у Рашівській, Лисівській та Харківецькій сільських радах. Уже набраний штат у кількості 9 чоловік. Є проблеми із фінансуванням, бо кошти виділила поки що тільки Рашівська с/р.

Перевірка Березоволуцької сільської ради

План по доходах загального фонду даної сільради виконаний на 125,9%. По доходах, які надходять до бюджету с/р виконання по усіх видах податків. На час перевірки у садочку та школі велися ремонтні роботи. На ігровому майданчику за рахунок місцевого бюджету встановлений ігровий комплекс вартістю 25 тис. грн. Відремонтована дорога Сергіївка – Комишня на суму 600 тис. грн, у селі планується провести ремонт дорожнього покриття по вул. Гагаріна. У с/р працюють 6 соціальних працівників, котрі обслуговують 46 осіб.

Площа земель, розміщених на території даної сільради, становить 7 тис. 819 га, у тому числі с/г угідь 6 тис. 226 га, ріллі – 5 тис. 57 га , 378 га – пасовищ, 70 га – під господарськими дворами.

Не працюють «Прозоро»

На сьогоднішній день у системі не зареєстровані такі сільські ради: Гречанівська, Римарівська, Сватківська. Проблема, мабуть, скоріше за все в уповноваженій особі, оскільки бухгалтери не хочуть брати на себе відповідальність, а сільські голови в свою чергу також. Але вони можуть взяти у  штат людину, яка буде цим займатися. Деякі вже так і зробили. 15 сільрад уже заключили договори на електронне казначейство.

Сільські голови не поспішають брати людей із центру зайнятості на громадські роботи. Наприклад, у  Веприку 50 осіб стоїть на обліку, а на громадські не брали жодну людину.

Чиї зупинки в селі

Багато сільських рад не взяли участі у конкурсі «Краща зупинка району». Що ж завадило сільським головам зробити гарну зупинку?  Біленченківський голова говорить, що це зупинка не їхня. Робити то він її не проти, але як йому списати кошти? Начальник автодору сказав, що коштів на ремонт зупинок, які розташовані по селах, немає. А деякі сільські голови також не беруться її робити.

Оксана Руденко  

LIVE OFFLINE
track image
Loading...