«Нова українська школа: завдання і перспективи»

конференц
Поділитися новиною

конференцПід такою назвою 29 серпня у приміщенні школи №4 відбулася міська конференція працівників освіти.

На початку нового навчального року підвели підсумки минулого, поставили нові завдання на 2016-2017 навчальні роки. На міську серпневу конференцію працівників освіти прибули: директори та педагогічні працівники навчальних закладів міста, представники спеціалізованої школи-інтернату ім. Є.П. Кочергіна, училища культури, аграрних училищ, дитячого будинку та дитячої музичної школи. Усього присутніх – 190 чоловік.

 

Про підсумки розвитку освіти міста у минулому навчальному році та завдання на майбутній рік доповідав Станіслав Бутенко (начальник відділу освіти, молоді та спорту міськради).

До першого класу планується набрати 211 учнів. Проте зменшився відсоток учнів, які зараховані до 10 класу. Із 188 учнів, які закінчили 9 класів, подали заяви до 10 класу 144».

Кількість учнів у міських школах, у порівнянні з минулим роком, збільшилась на 41 дитину. Учнів, які займаються за індивідуальною формою навчання, – 10, за інклюзивною освітою – 12. Загальна кількість учнів у початкових класах у порівнянні із старшими збільшилась, що свідчить про збільшення учнівського контингенту. Усі навчальні заклади повністю забезпечені кваліфікованими кадрами. Працює у навчальних закладах міста 212 педагогів, 50% з них – із стажем 20 років і більше. Працює й 19 вчителів пенсійного віку.

Як пройшло тестування

Традиційно, найбільше випускників проходили тестування з української мови та літератури, їх було 630 учнів, із математики – 369, історії України – 465. Високі результати уже декілька років поспіль досягають одні й ті ж школи. Після навчального року в місті працювало 4 пришкільних заклади відпочинку: Гадяцька гімназія – 145 дітей, школа №2 – 95 дітей, школа №3 – 93 дитини, школа №4 – 147.

За батьківські кошти було профінансовано табір «Турист» при гімназії ім. Олени Пчілки -15 дітей, при школі №3 діяв мовний табір, де відпочивало 90 дітей.

Представили присутнім новостворений методичний кабінет відділу освіти, молоді та спорту міської ради, який розпочав свою роботу із 1 липня цього року. Він здійснюватиме методичне забезпечення системи освіти, займатиметься підвищенням кваліфікації працівників, яке проводиться не більше одного разу на п’ять років. До штату методичного кабінету увійшли: Софія Ємець, Тетяна Аколович, Надія Мирошниченко, Віталій Лисенко, Наталія Шибка, Яна Пищалка, Світлана Шкілка, Сергій Майборода.

Слово взяла директор гімназії ім. Олени Пчілки Тетяна Смірнова, увагу присутніх вона звернула на проведення ЗНО і запевнила, що потрібно готувати учнів до тестування більш ретельно, тому що від нього буде залежати подальша їхня доля.

У кінці конференції привітали молодих спеціалістів, які приступили до роботи: Олександру Стеценко, Марину Степаненко, Світлану Гайдар.

Також нагородили трудовий колектив школи №4 (директор Світлана Борис) за високий рівень організації навчання та виховання учнівської молоді, вагомі здобутки учнів на олімпіадах.

За належний рівень проведення впорядкувально-ремонтних робіт у рамках підготовки приміщень та території навчального закладу нагородили трудовий колектив школи №2 ім. Михайла Драгоманова (директор Наталія Оніщенко) та трудовий колектив ДНЗ №10 «Казка» (завідуюча Валентина Щухомет)

Нагороду отримав і головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Руслан Кузьменко за вагомий внесок у розвиток освітньої галузі міста, високий професіоналізм.

За вагомий внесок в організацію літнього оздоровлення учнів, забезпечення діяльності мовного табору «Ever Best» належний рівень роботи з питань виховання і навчання молоді нагородили Світлану Данченко (ЗНВР Гадяцької СШ №3).

За належний рівень роботи з обдарованою учнівською молоддю, підготовку та належний рівень роботи з обдарованою учнівською молоддю, підготовку переможців та призерів всеукраїнських учнівських олімпіад, вагомий внесок у організацію виховання і навчання дітей нагородили Олену Рудковську (учителя трудового навчання школи №4) та Людмилу Голубенко (учителя історії та правознавства й трудового навчання школи №4).

За належний рівень організації навчально-виховного процесу, вагомий внесок у справу виховання і навчання учнівської молоді нагороду отримала Марина Коблиця (ЗНВР гімназії ім. Олени Пчілки).

Кубком та дипломом нагородили колектив школи №4 за високі досягнення учнів у спартакіаді міста протягом 2015-2016 навчального року.

За високий професіоналізм, спортивні досягнення учнівської молоді нагородили вчителів фізичної культури школи №4 Володимира Уніжонного та Володимира Доноса.

Наостанок педагоги привітали один одного із початком навчального року та побажали терпіння й успіхів у роботі.

Оксана Руденко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...