Аварійність на дорогах збільшується

брифінг
Поділитися новиною

брифінгМинулого вівторка у Гадяцькому відділі поліції відбувся брифінг на тему «Місячник безпеки дорожнього руху» за участю в.о. першого заступника начальника Гадяцького ВП В’ячеслава Сватковського, начальника сектору ДАІ Олександра Березовського, начальника режимно-секретного органу Гадяцької районної державної адміністрації Валерія Куліша та представників місцевих ЗМІ.

Перший заступник начальника відділу поліції повідомив, що з 8 серпня на території району проходить місячник із безпеки дорожнього руху, проводяться заходи під назвою «П’яний водій – злочинець». Також у зв’язку із початком навчального року  будуть проводитися оперативні заходи «Діти на дорогах». Із його слів, аварійність на дорогах району з кожним роком збільшується, і більшість правопорушень пов’язані саме із вживанням алкогольних напоїв. Начальник сектору дорожнього руху розповів, що по району загальна кількість дорожньо-транспортних пригод збільшилась. Якщо в минулому році їх було 69, у цьому – 82. Проте зменшилося дорожньо-транспортних пригод із постраждалими: у минулому році було 22, а в цьому – 15.

Наглядом за дорожнім рухом у районі займаються два співробітники. За даний період поточного року виявлено 194 порушення правил дорожнього руху, у тому числі 44 – керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Найбільше аварійних ситуацій трапляються у місті, причому у першій половині дня, найбільш аварійні дні  – п’ятниця та субота.

Багато дзвінків надходять за номером 102, більшість із них анонімні. Люди телефонують та повідомляють про той чи інший випадок, а підтверджувати факти відмовляються. Обговорили питання і дитячого травматизму на дорогах. Тим паче, що нещодавно по вул. Лохвицька автомобіль збив дитину, яка раптово вибігла на проїжджу частину. Усе можна було б прослідкувати за відеоспостереженням, але його якраз в тому районі немає. Також повідомили, що перед початком навчального процесу поліцейські планують перевірити технічний стан усіх автобусів, що здійснюють перевезення дітей.

Оксана Руденко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...