«Тепер людям немає куди подіти сміття»

мусорки малий круг
Поділитися новиною

мусорки малий кругНещодавно у соцмережах були «гучні» обговорення, щодо сміттєвих баків на Малому кругу, які незрозуміло з яких причин прибрали.

“Навіщо прибрали мусорні баки, що знаходилися на Малому кругу? Кому вони заважали? Там же їх чимало стояло, і всім було зручно! Тепер людям немає куди подіти своє сміття!”

Люди, які бувають у великих містах, ділилися побаченим. Там сміттєві баки стоять прямо понад дорогою і нікому не заважають, при цьому усі можуть ними користуватися.

Заступник міського голови Михайло Харлан: «Узагалі, там тільки із двох будинків повинні вивозити сміття, тому що тільки вони оплачують цю послугу. Решта сміття – це із приватних будинків, також людей, які їдуть із найближчих сіл на роботу до міста і попутно викидають сміття. За його вивіз платили тільки два будинки, а користувалися ними всі, хто хотів. Прибрали, бо естетичний вид не дуже гарний, постійно гори сміття, а працівники «Гадяч-житла» не встигають вивозити його безкоштовно».

Зі слів заступника, для жителів приватного сектору існує порядок: вони з головою вуличного комітету організовуються, домовляються з підприємством про вивіз сміття, при цьому укладають договір, і машина буде їздити у визначений ними час, але за це, звичайно, потрібно платити.

Причина прибирання баків не зовсім зрозуміла. «Естетичний вигляд» навряд чи покращиться за їх відсутності. Те, що містяни викидають сміття у баки, зовсім не є злочином, те ж стосується і жителів сільської місцевості, які їдуть на роботу у Гадяч. Істина лежить на поверхні. Чи нехай і далі розкидають по закутках міських вуличок та посадках у приміській зоні?

«БМ» 

3 коментарі до “«Тепер людям немає куди подіти сміття»

  1. Сміття та поводження з твердими побутовими відходами – проблема багатьох населених пунктів. Вирішити питання можна тільки об’єднавши зусилля декількох громад. Як саме можна успішно реалізувати подібний проект за моделлю DESPRO можна дізнатися на їх сайті тут:
    http://despro.org.ua/detsentral%D1%96zovan%D1%96-poslugi/povodzhennya-z-pobutovimi-v-dkhodami/

  2. Читаючи коментарі в соцмережах, майже “крик душі” жителів прилеглих вулиць, хочу висловити своє обурення з приводу повернення сміттєвих баків. За весь час, що вони стояли, я, проживаючи за два кроки від них, жодного разу ними не скористався. Чому? Тому що від нашого будинку двічі на тиждень, за домовленістю з комунальниками, сміття забирають, і немає необхідності його десь носити. Невже так шкода декілька гривень на місяць, щоб вирішити цю проблему і на своїй вулиці? Нахабність деяких переходила всі межі: тягли туди і будівельне сміття, і інший непотріб, видно, що ніколи послугами вивезення сміття і не користувалися, яка різниця, де робити свалку?

  3. А ще плюс агресивно налаштовані бездомні собаки, яких у нас завдяки деяким “гуманістам”, розвелося ну дуже багато, прямо розкошували на цьому місці. Якби Ваші діти боялися ходити до школи і назад, я б подивився на Вашу реакцію. І взагалі, погрози мешканців щодо викидання свого сміття деінде говорять про те, що вони це робили і роблять регулярно, адже баки були лише якийсь термін. Я за введення штрафів у місті за викидання сміття в забороненому місці та неприбирання за собою. Адже чисто там, де не накидають.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...