На Гадяччину повернулись хижаки

вовки
Поділитися новиною

вовкиВостаннє вовків у нас помічали минулого року, у квітні. Тоді, за словами місцевих мисливців їх було не більше двох. І от знову нам на електронну адресу надійшов лист:

«Чому про надзвичайний випадок у с. Броварки, Гадяцького району, ніхто нічого не повідомляє?

Мова іде про напад зграї вовків на фермерське господарство і убивство близько 30 телят. Також про непоодинокі напади вовків на ферму в с. Ціпки, Гадяцького району. Що робить районна влада по даних випадках, чому людей не попереджають про небезпечний відпочинок в лісах району. Де районні товариства мисливців, чому не проводять рейди? Ліси Гадяцького району поділили  і розводять вовків?»

Частково інформацію нам підтвердили у Книшівській сільській раді. Напади вовків відбулись на території СТОВ «Калина». Там вони роздерли кількох телят. Відразу після випадку було повідомлено єгеря і відповідну службу, щоб спеціалісти провели рейд по виявленню хижаків.  Жителі Броварок також підтверджують інформацію. Кажуть, що про вовків вже чують не вперше. Перед тим, як стався останній випадок, кілька ночей поспіль було чутно моторошне виття. Проте, до домогосподарств сіроманці не дістались. А те, що хижаками вбито аж 30 телят, називають не більш ніж байкою.

Головний мисливствознавець району Володимир Кизь коментує ситуацію так:

 «Останній тиждень ми чергуємо там щоночі. Поки вовки не приходили. Коли стався інцидент була посушлива погода і слідів тварини не лишили. Тому, сказати із упевненістю, що то були саме вовки, не можу. Після дощів слідів хижака ще не знаходили. Тож, поки хвилюватись немає причин.»

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...