Вилучили конопі

Полиция1
Поділитися новиною

Полиция1Співробітниками Гадяцького відділу поліції, згідно ухвали суду, було проведено санкціонований обшук в одному з дачних господарств на території району, яке належить 54- річному жителю м. Гадяч.У ході якого, на подвір’ї господарства поліцейськими було виявлено та вилучено посів коноплі в кількості 107 рослин. А також, в подальшому, правоохоронці в цього ж громадянина на горищі сарайного приміщення виявили сухі рослин зеленого кольору, за зовнішніми ознаками схожі на рослини коноплі. Речові докази вилучені та направлені для проведення експертизи. На разі по даних фактах розпочате кримінальне провадження за  ч.1 ст. 309 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч.1 ст. 310  КК України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

Виплатити заборгованість

У середині липня до відділу поліції надійшла колективна заява від працівників одного з підприємств, що розташоване на території міста Гадяч. Громадяни звернулися по допомогу до правоохоронців та повідомили, що їх було звільнено з роботи в звязку зі скороченням штату, але підприємтсво й досі не виплатило їм заборгованої заробітної плати та інших виплат. Дільничними інспекторами поліції було проведено перевірку по даному зверненню. У ході якої проведено бесіду з керівництвом підприємства та попереджено про передбачену відповідальність за порушення чинного законодавства, що регулює виплати . А через кілька днів до Гадяцького відділу поліції надійшли документи згідно, яких заявникам було виплачено заборговану заробітну плату, вихідну допомогу та компенсаційні виплати в повному обсязі. В цьому випадку керівник підприємства виконав всі зобов’язання і не понесе покарання, але ми хочемо нагадати, що за невиплату заробітної плати передбачена кримінальна відповідальність згідно ст. 175 Кримінального кодексу України, а саме :

1. Безпідставна невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи іншої установленої законом виплати громадянам більш як за один місяць, вчинена умисно керівником підприємства, установи або організації незалежно від форми власності чи громадянином – суб’єктом підприємницької діяльності карається штрафом від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

2. Те саме діяння, якщо воно було вчинене внаслідок нецільового використання коштів, призначених для виплати заробітної плати, стипендії, пенсії та інших встановлених законом виплат карається штрафом від тисячі до півтори тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

3. Особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо до притягнення до кримінальної відповідальності нею здійснено виплату заробітної плати, стипендії, пенсії чи іншої встановленої законом виплати громадянам.

Установили особу, яка зняла грошові кошти з картки пенсіонерки.

До Гадяцького відділу поліції надійшло повіломлення від 61-річної жительки міста Кременчука про те, що в місті Гадяч, поблизу одного з магазинів вона виявила відсутність свого гаманця та пенсійного посвідчення. У ході проведення пошукових заходів , правоохоронцям надійшла інформація про те, що в гаманці також містилась банківська картка пенсіонерки і з неї було знято кошти. Як повідомив в.о. начальника кримінальної поліції Гадяцького ВП І. Сурадєєв: « Тоді оперативники переглянули відео, коли знімалися дані кошти і завдяки співпраці з працівниками служби безпеки банку, вдалося встановили особу зловмисника. Ним виявився 17- річний місцевий мешканець, який раніше в поле зору правоохоронців не потрапляв. На разі по даному факту відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України  «Крадіжка». Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу  від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Гадяцький ВП ГУНП

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...