«Ви шо не бачите – красний человечок горить!»

до красного человечка копия
Поділитися новиною

до красного человечка копияПодібні вигуки з вуст водіїв можна було почути зранку в понеділок на Великому кругу. А все тому, що зовсім недавно перехрестя обладнали пішохідними і автомобільними світлофорами, які чесно кажучи ввели в «ступор і шок» містян і жителів району. Не зрозуміло чому, більшість автомобілістів і пішоходів не могли втямити, як правильно рухатись.

«Нащо їх взагалі понаставляли? – невдоволено бурчить гадячанка Ольга Іванівна, – раніше було краще – усі знали як їхати, і коли йти. А тепер ні автомобілі не зупиняються, ні пішоходи не зважають на світлофори.» 

Не зрозумієш наших людей – ніби і покращення, а все одно не вгодиш. Хоча більшість таки сприйняла позитивно нововведення – кажуть, що місто стало більш сучасним, та й рухатися стало набагато простіше, але тільки тим, хто добре знає ПДР.

То може, досить скаржитись, давайте гуртом повторимо правила і будемо цивілізованими людьми, а не переляканими провінціалами.

«БМ»

 

«Як правильно їхати і йти» ми поцікавились у начальника сектору безпеки дорожнього руху Гадяцького ВП ГУНП Олександра Березовського і публікуємо коротку інструкцію:

«Виїхавши на перехрестя на зелене світло, водій у будь-якому випадку повинен закінчити маневр, яким би кольором не горів світлофор, при цьому просто пропустивши пішохода, який переходить дорогу.

Наприклад: ви їдете із центру і повертаєте у напрямку Полтави. На світлофорі «червоний» – ви повинні пропустити пішохода, якщо він є, і їхати далі на «червоне» світло. 

Для пішоходів усе просто: горить «зелений» – йди, «червоний» – стій.» 

Шановні водії міста Гадяч, Ви – «задовбали»!

Звертаються до вас жителі будинків 11 і 11А, по вулиці Полтавській та площі Миру!

Не треба перетворювати наш двір на проїзджу частину! Після того, як поставили світлофори на кругу всі «дуже розумні» почали оминати його через наш двір. Це – НЕ ДОРОГА міського, районного чи обласного значення, а під’їзд до будинку! Ми не можемо випустити дітей погратися у дворі, бо весь час їдуть машини! Майте совість і вивчіть правила дорожнього руху, щоб нормально їздити через круг!

Ю. Юхименко

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...