Перевірка роботи Біленченківської сільради та виконання бюджету за півріччя

колегія копия
Поділитися новиною

колегія копия27 липня у приміщенні сільського Будинку культури Біленченківки відбулося засідання колегії РДА на якому обговорили такі питання:

Територіальне об’єднання громад

В нашому районі цей процес уже розпочався. Так, у Петрівсько-Роменській, Сарівській, Мартинівській, Сергіївській, Рашівській, Лютенській, Веприцькій, Краснолуцькій сільських радах пройшли громадські слухання з приводу ініціювання головами цих рад добровільного об’єднання.

Чи потрібна школа

Під час засідання прозвучало зауваження стосовно Біленченківської школи, яка знаходиться в жахливому стані, а от сільський клуб в досить не поганому. Але ж цей навчальний заклад уже років 20 не ремонтували, звісно, що він потребує капітального ремонту. За ті мізерні кошти, що залишалися у бюджеті с \р до податкової реформи це зробити було практично не можливо. Зараз у школі навчається лише 32 учні. Можливо потрібно подумати, чи взагалі доречно її утримувати, а може краще було б придбати автобус та возити дітлахів на навчання у місто?

Про підсумки і звернення громадян 2016 року

Проводилася перевірка роботи Біленченківської сільради і її виконавчого комітету із земельних питань, щодо здійснення ними делегованих повноважень. Загальна кількість земель, яка перебуває в оренді сільради складає 891 га.

Після неї було встановлено, що відсутні договори оренди з ФОП Комаровим . Стосовно відсотка орендної плати, то найменший складає 3 % , найбільший – 7 % (згідно чинного законодавства відсоток орендної плати може коливатися від 3 % до 12%).  779 паїв знаходяться в користуванні сільськогосподарських товаровиробників, відповідно до укладених та зареєстрованих договорів оренди, решта – 75 договорів, на момент проведення перевірки знаходяться в користуванні сільськогосподарських товаровиробників без належних правовстановлюючих документів. Із 75 договорів залишилися незареєстрованими 67, виконкомом сільради було надано інформацію, що 38 паїв – померлих громадян, 22 – в стадії переоформлення, 16 – власники яких померли, а спадкоємці не переоформили спадщину.

Обстеження району по виявленню амброзії полинолистої

З 5 липня по 5 серпня на території району проводився місячник по боротьбі з амброзією. Була створена комісія по локалізації та контролю ліквідації амброзії, яка провела обстеження району. За результатами перевірок – усі сільські голови займаються цією проблемою.

Найкраща зупинка

Голова  РДА оголосив конкурс на найкращу зупинку в районі, де буде визначено два переможці, тож вони отримають кошти на поточний ремонт дороги: 1 місце – 100 тис. грн., 2 місце – 50 тис. грн. Після чого якось незрозуміло голова  РДА презентував нового редактора газети «Гадяцький вісник», нагадуємо, згідно чинного законодавства вже мало відбутися роздержавлення і адміністрація уже не має ніякого відношення до редакції.

Своїм виступом підсумувала засідання Л. Голуб (депутат м \р) : «Постійно йдуть викиди асфальтного та газопереробного заводів, елеватора. До мене звертаються люди, з проханням щось зробити. Зрозуміло, що зупинити їх неможливо, але може адміністративно на них якось можна вплинути. Дане питання потрібно якось вирішувати».

 

Підсумки економічного і соціального розвитку та виконання бюджету району за 6 місяців

Промисловість району об’єднує два підприємства ПрАТ «Гадяцьке бурякогосподарство» та товариство ТОВ АПК «Хлібороб». Обсяг реалізованої промислової продукції за минуле півріччя склав 4450, 3 тис. грн., це трішки менше порівняно з минулим роком. В ході проведення моніторингу стану ведення тваринницької галузі спостерігається зменшення обсягів виробництва продукції за рахунок зниження продуктивності худоби. Станом на 1 липня надій молока на корову зменшився порівняно з минулим роком на 387 кг. Основною причиною такого спаду є зменшення поголів’я, така ж ситуація і з поголів’ям свиней.

Заборгованість по пенсійних внесках, станом на 1 липня зменшилась на 20, 2 тис. грн.

У районі налічується 9 прийомних сімей, та 1 будинок сімейного типу – виплачена допомога 414, 8 тис. грн.

З початку року субсидії призначено 6741 сім’ям, це майже у два рази більше за минулий.

За півріччя послугами центру зайнятості скористалося 2844 громадян, більшість з них – жінки. Працевлаштовано 976 осіб.

Демографічна ситуація в порівнянні з минулим роком суттєво не змінилася. Смертність перевищила народжуваність у два з половиною рази.

Штатні посади лікарів ЦРЛ укомплектовані на 89,5 %. Не укомплектованими залишаються посади травматолога (1,5 ст.), рентгенолога (0, 25 ст.), фтизіатра (0,25 ст.) та лікаря функціональної діагностики (0,5 ст.).

У сільських бюджетах на поточний рік уже затверджені видатки на проведення робіт по ремонту доріг на 11,0 млн. грн. З районного бюджету виділяється 2200,0 тис. грн. в т. ч. 900,0 тис. грн. на цільовий фонд (кошти ГПУ «Полтавагазвидобування»). Відповідно до Обласної програми розвитку дорожнього господарства з обласного бюджету передбачається виділити кошти на ремонт доріг в розмірі 3100,00 тис. грн. За перше півріччя на ремонт доріг уже використано 5150, 0 тис. грн.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...