Квест по-гадяцьки – знайди рятувальника

рятувальний
Поділитися новиною

рятувальнийІнакших слів, щоб охарактеризувати несподіваний візит кореспондентів на єдиний санкціонований рятувальний пост у місті, підібрати неможливо. Почувши на останній апаратній нараді про раптові зауваження у бік рятувальників, ми також вирішили перевірити їхню роботу.

Минулої п’ятниці, близько 16 години, ми приїхали на пляж – «рятувальний пост» був відчинений, але жодного працівника там не було. В середині будиночку речі, здавалося б, зовсім не для спасіння: якісь табуретки, ложки, стаканчики, пляшки… Біля пляжу 4 човни, один із яких навряд чи когось врятує, адже половина його вже пішла під воду.

«Та він десь тут, мабуть, у туалет пішов! – намагався переконати в існуванні рятувальника на пляжі  гадячанин, який знаходився поруч – А мене «на шухер» поставив, я тут тимчасово сиджу, слідкую за людьми. Як за буйки запливають – матюхаю їх, шо їм ще зробиш!»

Чоловік активно почав захищати тих, хто б насправді мав слідкувати за відпочиваючими. Мовляв, і купатись заборонено, а все одно лізуть «хоч гранатою їх виганяй!».

Але ж згодьтеся, це не змінює ступінь відповідальності працівника, який у робочий час невідомо де знаходиться. Побувши на пляжу півгодини, так і не дочекавшись повернення рятувальників, ми повернулись до редакції.

Уже у понеділок ми зателефонували у «Комунсервіс». Там пояснили, що на рятувальному посту працює дві людини (у будні – позмінно, а у вихідні разом). Все обладнання для того, щоб рятувати є: ласти, маски, трубки, човен, мотузки, рятівний круг.

Чому рятувальники не вийшли зі схованки у сусідніх кущах (саме там вони були, поки ми не поїхали) не відомо. Та і рятувальний інвентар «заховали» добряче, адже у будиночку ми нічого, із вищезгаданого,  не побачили.  І було б весело, якби не так сумно, адже хтось може і не дочекатися, поки рятувальник відпочине і вип’є чаю.

«БМ»  

LIVE OFFLINE
track image
Loading...