КАПЛІН: ВИБОРИ СФАЛЬШОВАНІ – МИ ОСКАРЖИМО ЇХ У ВСІХ СУДАХ

Поділитися новиною

Народний депутат Сергій Каплін заявив, що буде оскаржувати результати довиборів у Верховну раду по 151 округу на Полтавщині. За словами парламентаря, за всіма показниками кандидат від Партії простих людей Сергій Мамоян мав величезну підтримку на окрузі. Втім, масштабні фальсифікації та підкуп виборців з одного боку, а адмінресурс з іншого, зробили свою справу і вкрали голоси Мамояна.

«Батьківщина» сфальсифікувала результати і купила всі голоси на 151 окрузі на Полтавщині. Доказ цьому – скандальне відео зняте «диверсантом» Батьківщини, на якому скупник голосів із Лохвицькоого осередку В’ячеслав Демчук проводив «тренінг» для працівників ДВК та спостерігачів від різних технічних кандидатів. За «правильні» цифри за Руслана Богдана у протоколі він обіцяв людям розрахуватися «лесями» та «сковорідками». Зараз горе-торговець людськими душами в бігах. Поліція шукає «батьківщинівця», аби вручити йому підозру. Це унікальний прецедент, кричущий випадок і це «зізнання» має привести В’ячеслава Демчука за ґрати. Я звернувся до всіх правоохоронних і силових органів і проконтролюю, аби його таки посадили», – заявив Сергій Каплін.

Окрім масових підкупів, вважає нардеп, голоси крали також і з використанням адмінресурсу.

«На лаві підсудних з Демчуком мають сидіти і ті, хто використав владу, щоб змусити людей проголосувати за себе. Я також позиватимусь щодо шаленого використання адмінресурсу. На трудові колективи чинився шалений тиск, погрози і маніпуляції. Я в день виборів об’їхав 60 дільниць і всюди мені говорили дві речі: запущена машина грандіозного підкупу і на виборців чиниться адміністративний вплив», –  підкреслив лідер Партії простих людей.

Також народний депутат збирається подати заяву, щоб розслідували процедури реєстрації 20 технічних кандидатів Руслана Богдана. Каплін заначив, що до боротьби за встановлення реального підсумку виборів на 151 окрузі та оскарження сфальшованих результатів вже долучаються представники демократичних сил.

«Сьогодні вже більшість демократичних сил приєднуються до нас, щоб оскаржувати вибори. До боротьби за встановлення чесного волевиявлення вже долучились кілька кандидатів і я закликаю всіх учасників перегонів. Ми вчепимося в горло фальсифікаторам і не відпустимо! Руслан Богдан не буде народним депутатом. Газовий олігарх, людина, яку виганяли з «Батьківщини», а тепер зробили все, щоб купити йому перемогу не буде представляти Полтавщину і даю гарантію, не буде її захищати», – зазначив Сергій Каплін.

Віталій Улибін

LIVE OFFLINE
track image
Loading...