Вхід вільний

Відтепер до реанімації пускатимуть 24 години на добу

Відтепер до реанімації пускатимуть 24 години на добу

Поділитися новиною

Відтепер до реанімації пускатимуть  24 години на добуНовина, на яку чекали ті, на чию долю випали випробування лікарняними палатами, зокрема відділенням інтенсивної терапії. Відтепер до реанімації пускатимуть  24 години на добу. Відповідний наказ Міністерства охорони здоров’я №592 набув чинності 29 червня 2016 року.

 

Згідно з документом «правила допуску до пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні у ВІТ, повинні бути у вільному доступі для усіх осіб, які відвідують пацієнтів у ВІТ закладів охорони здоров’я будь-якої форми власності та організаційно-правової форми».

Правила зазначені допуском:

Особи, які не є батьками пацієнта-дитини, мають право на допуск до неї за умови наявності усної згоди одного з батьків або законних представників.

Одному з відвідувачів дозволяється перебувати біля ліжка пацієнта у ВІТ без часових обмежень. У палаті відділення інтенсивної терапії біля одного пацієнта одночасно можуть знаходитися не більше двох відвідувачів. У виняткових випадках, за рішенням лікаря, кількість може бути більшою.

Відвідувачам не дозволяється заходити в інші палати або втручатися у питання, пов’язані зі станом здоров’я пацієнтів. Вони також не повинні перешкоджати виконанню медичними працівниками своїх професійних обов’язків та зобов’язані виконувати вимоги внутрішнього розпорядку ВІТ.

Відвідувачі зобов’язані утримуватись від перебування у палаті, якщо у них спостерігаються прояви інфекційних захворювань, або вони нещодавно мали контакт з носієм інфекційного захворювання, який може створити загрозу для здоров’я пацієнтів.

У випадку порушення відвідувачем вимог… допуск такої особи до пацієнта може бути обмежений за рішенням лікуючого або чергового лікаря до моменту усунення відвідувачем порушень, що призвели до такого обмеження. Медичні працівники не повинні зловживати зазначеним правом та мають забезпечити, щоб рішення про обмеження були адекватними та пропорційними наявним ризикам.

Звісно, цей закон викликав неоднозначну реакцію. Але все ж більшість схиляються до того, що у деяких випадках присутність рідної людини просто необхідна.

Тому, якщо вам перешкоджають у вільному доступові до відділення інтенсивної терапії, знайте – закон на вашій стороні.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...