Оцією лапшою можна було б порося вигодувати

мешканці села Малі Будища

мешканці села Малі Будища

Поділитися новиною

мешканці села Малі БудищаТак коментують мешканці села Малі Будища обіцянки сільського голови. Селом велися чутки, що ніби при в’їзді в село буде смітник. І ось 7 липня зібралися мешканці села, щоб обговорити болюче питання вивозу землі із смітника, покликали і сільського голову Олега Виноградова.

 

«Бачимо, що їдуть машини та вивозять чорнозем. Куди вивозять та навіщо – незрозуміло», – говорять селяни.

Після розмови з жителями голова с/р офіційно заявив: «Ніякого сміттєзвалища ні для Гадяча, ні для кого там не буде. Мене ще навесні «будяни» просили, щоб його впорядкували. Іншого способу, як вирити яму і «похоронити» там сміття, я не знаю, на даний момент так і робиться. Котлован буде ритися до двох метрів. Після захоронення поставимо шлагбаум, щоб ніхто не мав змоги туди під’їхати».

Люди відповідали, що не просили впорядковувати сміттєзвалище. Та й обіцянкам Олега Федоровича не дуже вірять. Селяни хвилюються, бо поруч із так званим смітником знаходиться водойма, і відходи можуть потрапити до колодязів.

«Тією землею, що євреям віддали, потрібно було б загорнути його», – викрикували на сходці. Та почали нарікати, що сільський голова нічого не хоче робити для села, оце тільки за сміттєзвалище взявся.

Після обговорення голова пообіцяв: «До 15 липня сміттєзвалище повністю ліквідується. А куди вивозиться земля, я не знаю, за неї я ні з ким не домовлявся».

Як нам стало відомо, уже на наступний день після зібрання землю із сміттєзвалища продовжували таки вивозити. Селяни знову зібралися та перекрили дорогу, а Олег Виноградов тільки розводив руками і говорив, що не знає, куди її возять, але пізніше зізнався: землю із смітника возять до будинку, який будується на Заярі у Гадячі.

Після обговорень долі сміттєзвалища активісти повезли сільського голову на Красну гірку (у селі М. Будища – авт.), щоб той на власні очі побачив її жалюгідний стан і переконався, що дорога терміново потребує ремонту.

«Тут залишилась одна руїна, узимку жодного разу не прочищалася дорога. А всі, хто проїжджає, їдуть по газовій трубі. Я не раз уже зверталася і до сільського голови, і до голови РДА, щоб полагодили нам проїжджу частину. Після чого запхали 66 тис. грн у багно. Насипали щебеню, який уже змішався із землею. А якщо піде дощ, туди навіть «швидка допомога» не добереться, а на вулиці проживають старенькі люди. Якщо, не доведи Господи, щось трапиться, усе буде на совісті сільського голови. Уже доводиться самим дорогу гіллям перекривати, боїмось, щоб не пошкодили газову трубу, яка проходить по дорозі. Зараз без дороги, а то ще й без газу будемо», – говорить Світлана, яка частенько навідує стареньку маму у Малих Будищах.

У кінці розмови сільський голова все ж таки пообіцяв негайно взятися за вирішення проблеми. У суботу на Красній гірці було людно, небайдужі селяни вийшли на розчистку чагарників. Сільрада виділила паливно-мастильні матеріали та трактора. Працювали цілий день. Активісти також збираються писати листа голові  РДА з проханням дорогу привести до ладу, викласти хоча би плитами, бо після першого ж дощу проїхати там буде неможливо.

Оксана Руденко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...