Куди подінеться РДА і райрада?

Поділитися новиною

Це питання цікавить багатьох жителів міста та району, адже чутки про те, що після децентралізації ці дві установи повністю ліквідуються, поширились вже давно. А куди ж подіти цілу «армію» працівників, які там засідають, і як бути із депутатами? 

Із цим питанням ми звернулись до голови Гадяцької РДА Олексія Матюшенка, бо хто, як не він, повинен знати усі нюанси майбутніх територіальних змін.

«Є закон про об’єднання територіальних громад. Але він не лімітує час, тобто немає установлених часових рамок, протягом яких і повинне відбутися об’єднання. Зараз лише відомо, що замість райдержадміністрацій буде префектура (орган управління, на чолі якого стоїть префект), а райради, на жаль, не буде. Але депутатів громади обиратимуть собі і надалі.

Також потрібно зважати на те, що у сусідніх країнах об’єднання відбувається досить довго – місцями воно затялося на 8-10 років…»

Тому, шановні, не слід вірити чуткам. Якщо вірити досвіду країн-сусідів, адміністрація, як і районна рада, проіснує ще довгий час. Та й після їхньої ліквідації працівникам буде куди піти – комусь же потрібно буде працювати у секретаріаті префекта та у інших відділах «новоутвореної» префектури.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...