Чорний дим нам усім

Чорний дим нам усім

Чорний дим нам усім

Поділитися новиною

Чорний дим нам усімНа опублікований кілька номерів тому матеріал про роботу асфальтного заводу на території міста виникла неочікувана реакція. Гадячанка, завітавши до редакції, виклала  свою думку із приводу постійних викидів під час виробництва асфальту: 

 

«Те, що ви сфотографували, – то лише крапля в морі. Насправді хмара чорної кіптяви набагато більша, ніж на ваших фото. І ми, жителі наближених до заводу будинків, змушені дихати цими викидами. А згідно норм завод же повинен мати фільтри, які зменшують концентрацію викидів шкідливих речовин у атмосферу. Наші таке мають? Дуже сумніваюсь…»

І дійсно, коли востаннє робилися заміри на шкідливість викидів у атмосферу із місцевих заводів? Це ж робота екологічної служби, а еколога у нашому районі годі й чекати, він один на область, тому його приїзд сюди – досить рідкісне явище. Виходить, вимірювати викиди нікому, а  санепідемстанція не має таких повноважень.

А модернізація чи просте встановлення фільтрів-уловлювачів – це для місцевих заводів, напевно, дороге задоволення,  законодавство не зобов’язує мати таке устаткування. 

Нині, щоб суттєво зменшити шкідливість викидів у довкілля, досить кількох водяних фільтрів, після встановлення яких замість густого отруйного диму виділятиметься білий пар. Але ж для цього потрібні кошти, яких, звісно, немає.

 «БМ» 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...