Валентин Манько узяв реабілітацію у свої руки

Валентин Манько узяв реабілітацію у свої руки

Валентин Манько узяв реабілітацію у свої руки

Поділитися новиною

Валентин Манько узяв реабілітацію у свої рукиРеабілітація — це те, що найбільше зараз потрібно 6 тисячам поранених під час війни на сході України бійців. Адже держава для цього робить мінімум, який не задовольняє цю потребу. А крім того, фахівців-реабілітологів в Україні дуже мало. А санаторно-курортні установи не пристосовані для того, щоб проводити реабілітацію поранених у бойових діях.

Потреба у психологічній реабілітації вимірюється десятками тисяч осіб. Держава не справляється із цією функцією також. Тому на допомогу приходять волонтери. Невеликі реабілітаційні відділення намагаються відкривати при деяких приватних клініках. Але цього, звісно, не вистачає.

Свій суттєвий внесок у цю справу робить Єдиний союз патріотів України. До справи підійшли ґрунтовно: відкривають великий реабілітаційний центр. Про це  повідомив лідер ЄСПУ Валентин Манько. Також він із соратниками надає бійцям юридичну і психологічну допомогу.

«Найбільша проблема у нас зараз із добровольцями. Вони змушені через суди доводити, що були в АТО, на передовій. Це досить принизлива процедура для воїна, який пройшов пекло війни. Офіційно в Україні 15 тис. загиблих, а неофіційно їх близько 30 тис. Зрозуміло, що у кожного загиблого залишилася сім’я. Діти, вдова, старенькі батьки, яким держава не може і не хоче допомогти. Доводиться підключатися. Я вже мовчу про тих, кого насильно мобілізували, і хто не був до цього готовий. Тому телефони в нашому центрі не замовкають. Потрібно консультувати людей, реабілітувати, надавати правову допомогу. Часто люди навіть не знають, що їм належить від держави. Місцева влада або чиновники не хочуть іти на контакт, та й сім’я не в захваті від замкнутого воїна або людини, яка повернулася з АТО інвалідом. Тільки недавно ми знайшли чоловіка, який повернувшись з АТО, бомжував на вокзалі. Поранений, він пішов із сім’ї, щоб не бути тягарем. Інший жив у підвалі абсолютно зломлений психічно. Так, є проблема: деякі АТОшники ламаються і стають бомжами, їм потрібна наша допомога. Хіба ми можемо залишитися осторонь?» – розповів Валентин Манько.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...